IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рядка суперкола със 750 к.с събира прах от години

Този Gumpert Apollo е изоставен на паркинг в Дубай

Изоставен Gumpert Apollo беше открит в Дубай. Този рядък германски суперавтомобил стои на паркинга от много години. Снимките му бяха публикувани на страницата на supercar.fails в Instagram.


Gumpert Apollo


Дебел слой прах показва, че колата е изоставена от доста време. Иначе си личи, че въпросният Gumpert Apollo е в изключително добро състояние. В момента не е известно защо скъпият модел не е бил необходим на никого толкова време.

Суперавтомобилът Gumpert Apollo е истинска рядкост. Общо само 150 такива купета са сглобени през периода от 2005 до 2012 г. Моделът се предлага в състезателна и в пътна версия и е оборудван с 4.2-литров V8 мотор от Audi.


Gumpert Apollo


Агрегатът е с турбокомпресор и мощност от 650 до 800 к.с. Корпусът му е изработен от карбон, а вратите са тип "гилотина" и се отварят нагоре. Конкретната кола, открита изоставена на паркинг, е Gumpert Apollo S.

Автомобилът е с мощност 750 конски сили. Такива суперколи са произвеждани през периода 2010-2011 г. и са продадени като нови за 500 000 долара. Различава се от стандартното купе с огромното си антикрило.


Gumpert Apollo


Gumpert Apollo S тежи само 1 200 килограма. Оборудван е с шестстепенна роботизирана скоростна кутия и може да ускори от място до 100 км/ч за 3 секунди. Максималната скорост на тази кола е 360 км/ч.

0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 8 rate down comment
    факт ( преди 2 месеца )
    Пълен клусет е това
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Прав е колегата ( преди 2 месеца )
    Две статии по-нагоре четем че редица скъпи коли откраднати в Канада се озовават в ОАЕ.
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Причината поради която ги изоставят са липса на резервни части или някаква нередност с документите (например братчедите на арабският газар са я гепили от някой в Европа или САЩ) и тъй като законите в тези приказни държавици не преследват особено строго кражбата стига новият собственик да не я кара местните предпочитат просто да паркират мпс-то някъде и да си купят ново.Поради тая причина по ония географски ширини на улици и паркинги могат да се видят всякакви екзотични марки и модели.
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    странно ( преди 2 месеца )
    Това е една мн яка кола ! Кой ли знае какво е станало със собственика !
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Преди 15г ( преди 2 месеца )
    това чудовище ядеше Поршета и Ферарита за закуска