IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Направи си сам: Почистване и полиране на изкуствен кожен салон

Вижте един трик, който не изисква почти никакви финансови средства

Премиум автомобилите от близкото минало задължително са тапицирани със скъпа естествена кожа. Но при масовите коли, този материал е заменен от изкуствен, който наподобява естествената кожа, но не съвсем. Днес изкуствената кожа става все по-актуална и при новите модели, но с течение на времето, както и всеки друг такъв материал, тя се зацапва и захабява.


кожен салон почистване


В специализираните магазини има химия за възстановяването и почестването на салон с изкуствена кожа, но тези препарати често пъти са скъпи. Сега ви разказваме за един трик, който ще върне блясъка на вашия салон от изкуствена кожа и който не изисква никакви финансови средства.

Кофа, парцал, сапун за пране - това са вашите първоначални помощници. Но премахването на на по-сериозни петна от кожата с такъв арсенал не е лесна задача, така че ще се наложи да прибегнете до въпросния трик. а за него са ви нужни използвано кафе и яйца. По-конкретно става дума за почистване с помощта на утайка от кафе – не непременно кафе арабика; може и най-евтиното, което също би свършило работа.

Основното нещо не е цикория. Остатъците кафето се поставят на купчина върху изкуствената кожа, след което се търкат с мека кърпа, като кафето се използва като най-нежният абразив. И след това го избърсвате с млажна кърпа. Тази рецепта възстановява цвета и структурата на кожата, тъй като в повечето случаи тя е черна или бежова. След това обаче ще е нужно да се даде блясък на изкуствената кожа.

Боята за обувки в случая не е подходяща за такива цели, тъй като ще оставя петна върху дрехите ви. Ето защо се използват разбити яйчни белтъци, с които се натрива повърхността. След тази процедура кожата изглежда като нова и няма каквито и да било миризми. 


0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Баш майстора ( преди 1 месец )
    Абе аз им слагам шапката и си заминавам ,ама номера с яйцата по ми харесва - там сезоните не играят ....смърди та се не трае....
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Супер ( преди 1 месец )
    Добре, че повечето нови са от рециклиран найлон, чистят се направо с водоструйка и скърцат след третата година.
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    може и с олио, за да не граняса разредете с безир, мажете дебело, 5 ръце, оставете да изсъхне и се насладете, за челното стъкло мажете с паста за зъби за блясък и против потене, гумите намажете с крем здраве да са меки и да не се опичат в жегите
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Румене, а вие се "Веижте" какви глупости пишете!