IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пролетно почистване: как правилно да измиете дъното на автомобила

През зимните месеци в тази част на превозното средство се натрупват реагенти

Много шофьори са чували, че след края на студения сезон и размразяващите препарати по пътищата би било добре да се измие дъното на автомобила от зимната мръсотия. Някои на автомивки предлагат такава услуга, но има един нюанс. Какъв е той, ви разказваме сега.


измиване на кола


Каросерията, подкалниковите арки, интериорът и дори двигателното отделение могат да се измият и от самите вас. Но с дъното, което всички съветват да почистите от отлаганията на реагенти, не е толкова просто. Дори собствениците на SUV-та, които са с по-голям просвет, не могат да извършат добре тази процедура. Ще трябва да се посети специалицирана автомивка.

Повечето автомивки предлагат измиване на дъното, но в болшинството случаи само арките ще бъдат измити и не трябва да очаквате нищо повече. С този подход това е просто загуба на време и пари, които няма да доведат до никакъв ефект, освен измамно самодоволство.

За да се измие добре дъното на колата трябва да намерите автомивка, която има механизъм за такова измиване. Той се движи под колата, като цялата област първо се третира с препарат и след това се измива. Това, разбира се, е много по-ефективно от първия вариант, но не трябва да очаквате и чудо.


измиване на кола


Най-добрият и единствен сигурен начин за цялостно почистване на дъното на автомобила от мръсотия и реактиви е да го измиете, като качите колана на подемник. Така изпълнителят на процедурата вижда перфектно целия „хоризонт“, може да измие всички кухини и ниши със водоструйката, както и да достигне до най-„защитените“ ъгли, където според закона на Мърфи се натрупва най-много мръсотия.

Много зависи от качеството на почистващия препарат: обикновеният шампоан няма да е достатъчен за такова почистване, необходима е по-ефективна „химия“. Естествено, такава операция, която изисква повече време и оборудване, струва и по0скъпо, но определено си заслужава.


0 от 500