IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вреди ли наистина розовата пяна от автомивката

Спорът е дали това е иновационо откритие или маркетингов трик

От известно време по автомивките се вижда една розова пяна, за която се твърди, че едва ли не е чудодейна. Сякаш всички полепнали по боята насекоми и мръсотия веднага изчезват и самото измиване се превръща в чисто удоволствие. Каква е тайната на тази автохимия, ви разказваме сега.


автомивка


На една автомивка няма никой, а на следващата - опашка. По-евтино ли е? Не, но на втората от пистолетаизлиза розова пяна, която от мнозина сесмята за по-ефективна. Интернет е пълен с видеоклипове, където след използване на този вид химия точно в този цвят се случват истински чудеса и вече не е необходимо да използвате гъба - достатъчен е безконтактно изплакване. 

Опитът ни позволява да съдим за автомобилните шампоани по делата им, а не по думите в рекламната брошура. А фактите са, че ако решите да използвате тази розова пяна не трябва да пестите препарата, защото ефектът няма да бъде постигнат. Трябва да има много пяна, пяната трябва да е плътна или с други думи колата да стане розова.

Получава се един интересен и необичаен цвят: първо, той е красив. Второ, такава пяна се разпространява забележимо дори върху светли автомобили, тоест няма нужда да гледате покритието и да допълвате след това - третираните зони се виждат веднага. Но тук магията свършва и започва чистият маркетинг.


автомивка


Свикнали сме пяната на мивката да е бяла. Но човешката природа винаги изисква нещо ново и модерно, а разпадането на стереотипите винаги води до повишено внимание. Така че паметник трябва да бъде издигнат не на химика, който е измислил уникалния състав, а на търговеца, предложил да се добави багрило с киселинен цвят. И тук няма магия.

За да измиете колата си добре и безконтактно, ви трябва качествен шампоан, независимо от цвета му и след това мощна струя вода. Розовата активна пяна е същата, като бялата - върши работа, но с течение на времето уврежда поликарбонатните повърхности на фаровете и стоповете. Така, че не прекалявайте с нея, независимо от цвета ѝ.


0 от 500
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Хора които са учили химия до 8 клас знаят какво е основа и киселина, явно авторът на статията е платена личност!!
  • #9
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    За другите не знам, но на Кобрата розовата пяна е с неутрално Пх, така че няма как да уврежда.
  • #8
    1 rate up comment 2 rate down comment
    От опит ( преди 6 месеца )
    Разликата която видях е че после ми остана цвета по ръцете, ръбовете на подметките (бяха бели) и останаха петна върху самите обувки та трябваше да ги пера. Такава майна му теглих на тоя от автомивката, половината на испански другата на нашенски...
  • #7
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    3-ти, немсата фирма за автокозметика е Sonax. За полиране / вакса са добри, препарата им за насекоми е изненадващо добър. Друго от тях не съм пробвал. За джанти най-доброто е P21S (Dr. Wack, незнам дали го продават в БГ). Розов е (а новата версия е жълта).
  • #6
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Кой мие колата със *** бе вие луди ли сте? Аз да не карам някаква екзотика за изложение? Минавам с маркуча и с четката и готово. Колкото да падне калта и пясъците. За какво да мия със сапуни като след 1 час пак ще е цялата в прах по тия нашите пътища. Зимата пък да не говорим като почнат да ръсят с пясъците каква мизерия става навсякъде.
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    безконтактното миене е истината - бялото си върши работа и не разваля нищо по колата. Над 10 години ползвам. Докато го има по автомивките ще ползвам бялото :)
  • #4
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Вредна е, прави ти колата гейка!
  • #3
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Да знаеш, произвежда друйг път. Има една швейцарска, Максолен и една немска. Забравих и името, нещо със S започва. Бягайте от българското!
  • #2
    5 rate up comment 4 rate down comment
    клиент ( преди 6 месеца )
    Kobra - пловдивска фирма, която доказано произвежда най-добрите препарати за автокозметика и автомивки, в т.ч. и т.нар. розова пяна.
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    По някои автомивки ползват една пяна. доближаваш колата и усещаш силна болка в носа. Много е лесно да се сетим че това нещо унищажава боя, уплътнения. Някаква абсоютна киселина. Едно време беше така, сега не знам. мия на най скъпото