IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 неща, които изчезват от автомобила

Децата ви сигурно ще се чудят как се сваля прозрец с ръчна манивела

Светът на автомобилите се променя непрекъснато и с бясна скорост. Поради тази причина някои функции, технологии или устройства, които допреди няколко години се смятаха за незаменими, днес вече дори не се предлагат като опции. 
 

Едни струваха прекалено скъпо, от втори няма нужда, трети са безнадеждно остарели и заменени от модерни технологии. Но пък на някои шофьори може да им е още мъчно за добрите стари джаджи в колата.


10 неща, които изчезват от автомобила (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    #11 даже две резервни и един двигател на части, ако потрябва нещо.. в кой век живеете? Носете си един сервиз със всички инструменти и крикове в багажника за всеки случай! Сакън да не се дадат едни 100лв на пътна помощ ако нещо кой знае какво стане.. да не говорим, че ако сте членове на СБА има безплатна пътна.
  • #13
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Също и ключовете!
  • #12
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Ръчните скорости, ръчната спирачка и резервната гума са неща които не трябва да се махат.
  • #11
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    резервната гума трябва да е задължителна както авариен светещ триъгълник пожарогасител аптечка светлоотразителна жилетка крик винтоверт за гуми с копресор и стартерна батерия електрически тестери за предпазители спрей за клеми клещи отвертки тресчотки
  • #10
    10 rate up comment 1 rate down comment
    До 8 ( преди 1 месец )
    И аз не съм я ползвал от няколко автомобила насам през последните 15 години, но за 30-годишния ми опит имам и ден в който "спуках" три гуми. При разминаване с трактор, чиито плуг не видях отдалече заради завоите в един проход, излязох по банкета И въпреки че се движех с ниска скорост, разпрах странично двете гуми и на стоп стигнах до вулканизатор в съседното село с една от гумите. Нямаше как да я поправи и ми монтира една изхвърлена, колкото да се прибера. На връщане и тя се спука по пътя.
  • #9
    3 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Докато има ДВГ ще има и ръчна скоростна кутия. Т.е. поне още 25-30 години. От останалите - махането на резервната гума може и да е еволюционно - тежи, заема място и трябва супер рядко (спрея си върши работа).
  • #8
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    И аз ако имам избор не бих се разделил с резервната гума, въпреки че за 18 години на пътя не съм я ползвал нито веднъж. До колкото си спомням и баща ми точно 2 пъти я е ползвал.
  • #7
    17 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    От всичко изброено, според мен единствено махането на резервната гума е грешка.
  • #6
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    5 - заплката като усторийсто не я слагат, но "порта" си седи. Отделно много вече преминават да слагат направо USB (-C), защото оттам миават и ъпдейти на карти, мултимедии и т.н.
  • #5
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Fury ( преди 1 месец )
    Запалката е източник на електрическа енергия- Къде ще си включваме разните електрически джаги като компресор, регистратор или зареждане на батерия?