IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus представи нов модел с мощност 2700 к.с.

Луксозното превозно средство се задвижва от два двигателя Volvo

Японският производител Lexus представи нов продукт, който не е свързан с автомобили, а с корабоплаване. Това е луксозната Lexus LY 680, чиято задвижваща система развива мощност до 2700 к.с.


Lexus LY 680


Това не е първият подобен опит на премиум-марката в този сегмент. На външен вид LY 680 повтаря дизайна на успешния модел LY 650, като тук има още повече място. Дължината на яхтата е нараснала до 20,6 м. Задвижването на моторната лодка е поверено на чифт двигатели Volvo Penta IPS. Предлагат се две версии с мощност от 1050 к.с. или 1350 к.с всеки.

Просторният и луксозен интериор остава непроменен спрямо LY 650 - с кухня и удобна зона за сядане на главната палуба. Има също спалня и още един хол. Общо яхтата разполага с три стаи и до шест спални места.


Lexus LY 680

Lexus LY 680

Засега новият Lexus LY680 е достъпен за поръчка само в Япония чрез търговските офиси на Toyota Marine. Първите доставки се очакват през пролетта на 2026 г.

Lexus не са публикували подробности за цените, но очакват да очаква те да надхвърлят 3,5 милиона долара, колкото струваше моделът 650. Тази сума изключва данъците и допълнителни опции, които клиентът може да включи в оборудването.


0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Nev ( преди 1 месец )
    Пичове като не разбирате, по-добре не коментирайте да се излагате с невежеството си! Volvo Penta произвеждарт едни от най-добрите двигатели с подобно приложение, и много производители на лодки и яхти по света използват техните двигатели. Така че си е съвсем нормално Лексус да използва едни от най-добрите за продукта, които предлагат на клиентите си.
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Koi lexus e s dvigatel na volvo
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Друг Гост ( преди 1 месец )
    Ха ха ха - голяма реклама, няма що - Лексус с двигател на Волво