IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-готиното Lamborghini няма колела

Вижте отблизо яхтата с мощност от 4000 конски сили

Още през миналото лято компаниите Lamborghini и Tecnomar обявиха, че ще разработят съвместно луксозна яхна, чийто стил е вдъхновен от автомобила Sián FKP 37. Сега моторната лодка, която се казва Tecnomar for Lamborghini 63, беше разкрита напълно, като стана ясно, че тя отдава почит и на още един концептуален модел на италианския производител на суперколи - Terzo Millennio.


 Tecnomar for Lamborghini 63


Силуетът на яхтата е подчертано спортен, като сред отличителни особености са обтекаемият екстериор с ъгловати акценти. Лодката получава и твърд покрив, вдъхновен от роудстърите на Lamborghini. Той не само гарантира защита от слънцето и вятъра, но и подобрява аеродинамичното представяне.

Интериорът на моторната лодка също е впечатляващ, като пилотската кабина напомня на тази на автомобили. В нея има цифров приборен панел с два екрана, които има обшивка от въглеродни нишки. Воланът също е подобен на този на кола, а седалката за капитана е от карбон. Има и два бутона – един за стартиране и един за изключване на двигателите, като те също са взаимствани от моделите на Lamborghini.


 Tecnomar for Lamborghini 63


Пътниците разполагат с две спални, като едната от тях е с две отделни легла. Има и малко баня, а също така хол с два дивана и телевизор. Производителят предлага и програма за персонализация Ad Personam, която предлага на клиентите огромни възможности за персонализация.

Най-впечатляващо обаче е задвижването на яхтата, което става с два V12 двигателя. Тяхната съвкупна мощност от 4000 к.с., което позволява развиването на максимална скорост от 60 възела (111 км/ч). При поддържане на крайцерска скорост от 40 възела (75 км/ч) моторната лодка може да измине около 210 морски мили (389 км) с едно зареждане на резервоарите.

Още снимки на уникалната яхта - вижте в галерията:

Снимки: Lamborghini

0 от 500