IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG G 63 се превърна в уникална яхта

Лодката в стил "спортен всъдеход" ще е само в една бройка

Mercedes-AMG G 63 се превърна в уникална яхта

Повече от 10 години Mercedes-AMG и производителят на яхти и моторни лодки  Cigarette Racing съвместно създават уникални плавателни съдове, предназначени за любителите на мощността и лукса. Всеки модел се прави само в един екземпляр, който преди продажбата си се представя на изложението за яхти в Маями. То се провежда ежегодно в средата на февруари, като и тази година партньорите ще участват в него.

Обичайно лодките се стилизират под нов модел на спортното подразделение на Mercedes, но през тази година компанията отива по-далеч, тъй като източник на вдъхновението за 59’ Tirranna AMG Edition (така се казва яхтата) е избран всъдехода G 63, показан на автосалона в Женева през 2018 г. Както и досега, Cigarette Racing отговаря за техническата част, а екипът на Mercedes-AMG под ръководството на главния дизайнер Гордън Вагенер - за външния вид.

59’ Tirranna AMG Edition

Tirranna е 18-метрова яхта, която може да побере до 26 души. Благодарение на щедрото използване на карбон, тя е сравнително лека и същевременно много мощна за съд с такива размери. Задвижването става с шест 4,6-литров двигателя V8 Mercury Racing 450R. Всеки от тях развива 450 к.с., което осигурява мощност от 2700 к.с.

Лодката може да развие 129 км/ч, което съвсем не е пределът на подобни проекти. Например, показаната през 2018 г. Cigarette Racing 515 Project ONE при дължина от 15,7 метра и мощност 3100 к.с. развиваща 225 км/ч, което не е лош резултат дори за спортен автомобил.

59’ Tirranna AMG Edition

59’ Tirranna AMG Edition е получила ефектен дизайн с боя металик и стилизирани надписи AMG на двата борда. За интериора е използвана естествена кожа в бежово и тъмно-синьо. На долното ниво на яхтата са разположени голям диван, хладилник, телевизор, спалня за двама и голяма баня с вана и душ. Има и акустична уредба с мощност 520 вата и 29 колони. 

На горната палуба е предвидена лятна кухня с необходимите уреди, както и маса за обяд под открито небе. Всичко това ще струва около 3 млн. щатски долара на собственика, койо може да си купи и ефектния всъдеход Mercedes-AMG G 63, сниман до яхтата, срещу още 160 000 долара.

Още снимки - вижте в галерията:

Снимки: Mercedes-AMG

0 от 500