IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes изненада с нова G-Class

Всъдеходът G 500 ще се продава едновременно с електрическия EQG

Германският производител Mercedes-Benz изненадващо обяви предстоящата премиера на обновен Gelendvagen. Противно на опасенията, легендарният SUV ще запази двигателя с вътрешно горене, която ще се продава успоредно с изцяло електрическия Mercedes-Benz EQG.


Gelendvagen


Компанията от Щутгарт публикува първия тийзър на обновен Mercedes-Benz G-Class в социалните мрежи. Премиерата е утре, 26 март, като засега се посочва единствено някои характеристики на мотора на всъдехода. Той ще предлага разход от 10,9-12,3 л/100 км, а нивата на вредни емисии СО2 ще бъдат между 248 и 281 гр/км.

Премиерата на обновения G 500 ще се състои едновременно с тази на изцяло електрическия Mercedes-Benz EQG. Съдейки по публикуваното изображение, новият SUV ще се отличава с радиаторна решетка с четири непрекъснати хоризонтални ламели. Промените вероятно ще засегнат и броните и оптиката.

През миналото лято Mercedes-Benz G-Class се сбогува със своя 4,0-литров V8 бензинов двигател. Внушителният агрегат с мощност 585 конски сили ще се предлага единствено във версията AMG с индекс G63.

Стандартният Gelendvagen ще премине към редови шестцилиндрови двигатели за повечето пазари, въпреки че има и изключения. В Китай, например, където размерът на данъка зависи пряко от обема на двигателя, се продава Mercedes-Benz G 350 с 2,0-литров бензинов турбомотор с 4 цилиндъра, развиващ 258 к.с.


0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Крос-комби ( преди 1 месец )
    Е па нема по-безсмислена, грозна и с ниско КПД тухла от тва "блокче Итонг". СУВовете по принцип са недоразумения, ама тва... Тва е гротеска!!! За нискочелести, дребнопишчести мъжки и патешкоджукести дамски индивиди с 2 гр. мозъчна течност и голееемииии комплекси до гроб! Ама не е луд тоя дето хапва баницата нали?!
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Пуснат нова решетка айде нов модел.
  • #6
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    До 1 - Знам един, дето ще иззкара обри, пари, като им променя надписчета отзаде. Пича започна 2005-*** с "иснталиране на М-пакет на БМВ 3". 5 емлемки, 2-3 лампички и нова облицовка на волана, банрат малко чипа, да ръмжи повееч и глей кво става ... за 100 лева труд и 200 лева разходи, чарджваше по 2000 лева.
  • #5
    6 rate up comment 2 rate down comment
    бг смешки 2 ( преди 1 месец )
    Мутрите ги обичат Г- класите у нас . скъпи коли са не за всеки !
  • #4
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Шекерчо така и не се научи как се пише Гелендеваген. Поне на български да го пишеше, 100 пъти по-добре щеше да е. Gelaendewagen (не използвам умлаут, защото форумът ще се счупи). Това, което е написал той, ще се прочете Гелендфаген.
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Пише се Gel
  • #2
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Разход само 10 на 100? Това искам да го видя в реалността! При този автомобил такъв разход е непостижим дори с дизелов двигател.
  • #1
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Новата G-Class, счетоводител едишън