IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Арестуваха канадец и китаец за кражба на тайна от Tesla

До 10 години затвор грози организатора, заплашил националната сигурност

Канадец и китаец бяха арестувани в Ню Йорк за опит да продадат тайната технология за производство на батерии на Tesla. Лицата попаднаха в капан, заложен от следователи под прикритие. 
 
 

Tesla


Според офиса на американския прокурор в Бруклин -  Клаус П. е изправен пред обвинение в кражба на търговски тайни. Вторият заподозрян, Илонг С., е бил междувременно освободен. Въпреки че в съдебните документи се споменава само "водещ базиран в САЩ производител на електрически превозни средства и батерийни системи", е пределно ясно, че става въпрос за Tesla. 

Заподозрените са описани като бивши служители на канадската компания Hibar Systems. Те се опитали да продадат на пазара производствено ноухау на Tesla. Двамата живеят в момента живеят в Нингбо, Китай и са създали компания за подобен вид сделки, като дори я рекламират в социалните мрежи.
  
 

Tesla батерия


Прокурорите твърдят, че арестуваните са имали достъп до чертежи и документи , които улесняват копирането на производствения процес. Капанът обаче щракнал, след като следователите под прикритие се представили за потенциални клиенти на търговското изложение CES в Лас Вегас. 

Този инцидент ще има сериозни последици. Главният заподозрян може да получи до десет години затвор, тъй като прокурорът Бреон Пийс цитира "потенциален риск за националната сигурност". Защитата на методите за производство на батерии е от решаващо значение за амтомобилните компании предвид тяхното конкурентно предимство. Арестът на двама души, живеещи в Китай за „кражба на търговски тайни“, подчертава важността на защитата на тази строго частна информация.
 

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    "Вторият заподозрян, Илонг С., е бил междувременно освободен" - Даже и името му мяза на китайскаа реплика ...
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Грета Тунберг ( преди 1 месец )
    На моят чекист електрика митбъстъра не му действа.
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    "важността на защитата на тази строго частна информация" - "потенциален риск за националната сигурност". Не, Тесла няма нищо общо с властите в САЩ. Китайците никога до сега не са крали и не са се опитвали да крадат и копират технологии и патенти на други водещи американски компании. Китайците го правят за първи път и то с Тесла, и то в Щатите, затова е риск за националната сигурност. Нищо, че в Китай има цял завод на Тесла пълен с китайци.
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Батериите на Тесла се произвеждат от японците от Панасоник и китайците КАТЛ и БИД.
  • #1
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 месец )
    Тайната технология за производството на батерии от Тесла,е Тесла не произвежда батерии ползва китайски.