IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Приятна грешка: в Испания пуснаха чисто новото MINI за 820 евро

Мнозина вече се възползваха от необикновеното предложение за новия Countryman

Колкото и добри отстъпки да прави дадена марка, нито едно от тях не може да се сравни с това, което се появи на уебсайта на MINI за Испания. В продължение на доста часове новият Countryman се продаваше за 820,52 евро (осемстотин и двадесет евро, петдесет и два цента). Да, очевидно беше грешка, но мнозина се опитаха да се възползват от нея.
 
 

Mini
  
  
Купуването на кола, която струва повече от 50 000 евро, на цената на електрически скутер – е лишено от смисъл. Появиха се обаче хора, които смятат, че законът е на тяхна страна! И бяха убедени докрай, че Mini „трябва да им продаде“ новото MINI Countryman само за малко над 800 евро. Очевидно те няма какво да правят друго, освен да губят времето си и това на MINI.

„Никой със здрав ум не би го направил и очевидно няма смисъл, но миналия уикенд конфигураторът на Mini предлагаше възможността да резервирате MINI Countryman за тези пари. Бързо „офертата“ се разпространи като горски пожар в интернет, преминавайки през сайтове за пазаруване като Forocoches или Chollómetro”, написаха в Испания.

Реално цената на колата беше 3,77 евро, към която трябваше да се добавят 816,75 евро транспортни разходи. 

Но Chollómetro вече предупреди:


 Mini обява
  
   
„ВНИМАНИЕ!! Възможна грешка в ценообразуването
Това вероятно е грешка в ценообразуването, така че поръчките може да бъдат анулирани. В тези случаи обикновено магазините или не събират сумата, или веднъж събрана, тя се връща обратно. В някои случаи магазинът е приел цената и я е изпратил, но не е обичайно. Връщането може да отнеме до 1 месец в зависимост от магазина“.

Повечето от коментарите сочеха, че наистина би било грешка да се губи време. Но други бяха насърчени да опитат какво ще се случи, ако формализират резервацията. Е, уебсайтът на MINI им позволи да закупят колата за тези 820 евро без никакъв проблем, просто трябваше да платят 100 евро като капаро.

Много от оптимистите го направиха и споделиха успешната резервацията онлайн, отбелязвайки, че са получили имейл за потвърждение. Това накара още няколко да решат да го „букнат“, мислейки, че ще вземат кола на стойност над 50 000 евро за цената на електрически скутер. Те също получиха потвърждение и покана за уточняване на датата за вземане в Малага, където е представителството на компанията, отговаряща за онлайн покупките.

Иначе обяснението за гафа гласеше, че тази цена съответства на сделка за използван автомобил на MINI, който беше продадена от дилъра в Малага и се появи в търсачката за автомобили на склад. Явно бъг в системата.

Проблемът е, че порталът позволява да резервирате колата, дори ако някой вече я е резервирал преди вас. И така до вторник сутринта, когато най-после „авантата“ изчезна 

Веднага коментарите бяха разделени между тези, които казаха, че вече са запазили колата и я очакват. Други бяха категорични - законът не позволява този вид покупка.

Медии се свързаха с MINI, откъдето обяснrха, че въпросът е в ръцете на правния отдел и засега не могат да спекулират. Ако продавачът докаже, че това е грешка, той не е длъжен да завърши договора, гласи законът. Пазарът познава и случаи, в които има продадени коли на сбъркана цена. Стига да е сключен договор. Следователно MINI трябва само да докаже , че това е грешка и колата струва очевидно 51 000 евро, а не  820.

Законът не стресна част от купувачите, които се заканиха да дадат сделката в ръцете на своите адвокати. Някои от тях дори се организираха вече в група, като заплашиха компанията със съд. Други си признаха, че ще пробват просто късмета с. “Ако върви добре, получавам изгодна сделка, ако не, те ще ми върнат 100 евро за Великден“, с чувство за хумор отбеляза купувач, резервирал вече своето Mini.

От свалянето на грешната обява минаха часове, но никой още не е получил имейл за анулиране от MINI Испания.
 
 
 

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Иво ( преди 1 месец )
    Може и да не е грешка, а това да е депозит-аванс. Преди и тук имаше такава далавера. Посредникът е в Англия, прозводителят на друг континент, уж ти продават флекс смартфон за символична сума, а тя представлява първа вноска и продавачът преди изпращане си тегли пълната стойност от вече предоставените му банкови данни. Само не бях измислили как да не ти върнат парите, ако върнеш продукта, което обезсмисля вс.
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Как може да искат за този таралясник 51000 ?
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Рекламен трик