IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият MINI Cooper получи и мощен бензинов мотор

Топ-версията на хечбека с ДВГ ще развива над 200 конски сили

Когато MINI представи новия Cooper с 3 врати и твърд покрив, британският производител показа само електрическите модели E и SE. Едва сега хечбекът получава двигатели с вътрешно горене. Няма дизели, като вместо тях най-малкият модел от марката залага на два бензинова мотора.


Mini Cooper S (2024)


Базовият модел носи името Cooper C и получава 1,5-литров, 3-цилиндров двигател с турбокомпресор, произвеждащ 154 к.с. и 230 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 7,7 секунди. 

По-мощният вариант - Cooper S, разчита на 4-цилиндров турбомотор с обем 2,0 литра, която развива 201 к.с. и 300 Нм. Той развива 100 км/ч от място за 6,6 секунди. Това обаче няма да е най-мощната версия, тъй като предстои излизането на JCW, при която конските сили ще бъдат около 300.


Mini Cooper S (2024)


Бензиновият хечбек се предлага с избор от 16 до 18-цолови джанти, четири цвята на покрива плюс трицветно градиентно покритие на покрива за версията Favored, ако е избрана опцията Multitone Roof.

Интериорът получава същата 9,4-инчова OLED инфоразвлекателна система от електрическите, като са запазени и някои физически контроли. Има ръчна спирачка, селектор на предавките, бутон за старт/стоп и копче за сила на звука, всички разположени на лента за превключване под кръглия дисплей.


Mini Cooper S (2024)


Багажникът побира 210 литра в стандартно положение и 800 литра при свалени задни седалки. Предстои излизането на карбио, както и на по-практичен хечбек с 5 врати. Това почти сигурно ще бъдат последните модели на марката с ДВГ преди преминаването към изцяло електрическо задвижване, планирано за края на десетилетието.

Новите Cooper C и Cooper S ще се произвеждат в Оксфорд, за разлика от електрическите Cooper E и SE., които се сглобяват в Китай от Spotlight Automotive – съвместно предприятие между компанията майка на Mini - BMW Group, и Great Wall Motor.


Още снимки на новото бензиново MINI - вижте в галерията:


0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    бачо Кольо ( преди 2 месеца )
    Ако е като стария беемвейски Принс-по добре недей!Че и пежо се нариха с него.*** то като правиш кооперация почти винаги не излизат сметките.
  • #2
    2 rate up comment 3 rate down comment
    само дето ( преди 2 месеца )
    Това изобщо не е Мини!Това е НЯКАКВА "МОДЕРНА" КОЛА,която не се различава от другите!Ако го направят да се движи с дърва,ще е голямо еко!:))
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Само името му е "мини" на това мини. Дълго е почти 4 метра, широко 1.70 и тежи цели 1330 кг! Оригиналното мини което се произвеждаше до 2000г е дълго 3 метра широко 1.4 и тежи само 670кг.