IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-дивият Mercedes: защо този CLK струва колкото две Ferrari Roma

Изключително рядката версия DTM AMG е вдъхновена от пистов шампион - но има сто коня повече и от него (ВИДЕО)

Всеки знае, че AMG е спортното поделение на Mercedes. Но не много хора знаят, че HWA е спортното поделение на AMG: потайната дъщерната компания, отговорна за всички състезателни автомобили на Mercedes, включително и за този - може би най-дивия от всички.
  
  

Можете да видите видеото и на канала ни в YouTube
  
   
Някой непосветен зрител би могъл да помисли това за обикновен CLK - един модел, който Mercedes произведе в почти милион екземпляра в началото на новия век. И в безброй варианти - от обикновения базов 1.8 с компресор и 163 конски сили, до 55 AMG с неговите 367 коня, и зловещия 63 AMG Black с неговите 507. Но даже и тези чудовища изглеждат като детски играчки в сравнение с тази кола: една от най-върховните машини, създавани от някога от германците.
   
 
10 ключови факта за Mercedes CLK DTM AMG (ГАЛЕРИЯ):


 
   

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 6 дни )
    Такъв дзвер по есно време имаше и Джеръми Кларксън. Дано да не го е продал, че сега да си скубе косите, както навремето се случи с едно BMW 3.0 CSL. Беше го купил почти без пари а с времето колата поскъпна над 10 пъти. Ама той вече беше продал своята.
  • #9
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Тръгнал е от селскостопанска техника, но не от аграрни виждания за света. Всъщност е бил много добър инженер още от войната. Каквито са и хората в HWA. Тази кола горе е абсолютен връх на инженерната мисъл и няма нищо общо с обикновения СLK, освен дизайна, който толкова бърка в здравето на гражданина естет с непримиримост към фризьорството
  • #8
    0 rate up comment 4 rate down comment
    ДО №4 ( преди 1 месец )
    Пич, не забравяй че Феручо Ламборгини също е тръгнал със селскостопанско мнение...:)
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    До 1 ( преди 1 месец )
    Фризьорке, седни за две минути в тая кола и ще трябва да си сменяш га.щите. аман от пишлемета дет от всичко разбират
  • #6
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Очевидно няма да те накарат и да си запазиш дълбокомисленото мнение за себе си, ти, който си квартален аристократ с официален анцуг и нямаш нищо общо с фризьорките :D
  • #5
    1 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Тези квалификации няма да те направят нито по-умен, нито по-начетен. Ще си останеш евтин заяждач на квартално равнище. Както този мерцедес ще си остане кола за фризъорки,бармани и пощалъони, общо взето нивото ти.
  • #4
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Дъно е да изказваш селскостопанското си мнение без ни най-малка представа за какво говориш :D Но нали затова са форумите, да дадат възможност за изява и на лузъ.рите, от които никой не се интересува в истинския живот
  • #3
    1 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Дъно е да дадеш пари за Ферари и да получиш пошъл Мерцедес от модел,който се продава като ширпотреба в милиони. Това е деменция - да не купиш бутиков ръчно изработен нисък,широк спортен автомобил,а ширпотреба, приличаща на пазарска количка, преправена на скъпа кола, но изработена на базата на ширпотреба и като конструкция, и като шаси, и като дизайн.
  • #2
    12 rate up comment 1 rate down comment
    до 1 ( преди 1 месец )
    eхехе, до какви дъна е стигнала деменцията...
  • #1
    1 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Тази табуретка която е със същия дизайн като всяка карана от кварталната фризъорка е направена само за да покаже неудачниците с много пари, които биха дали толкова пари за автомобил изграден на базата на ширпотреба купувана от пощалъони, бармани и фризъорки,а не би дал парите за стойностно Ферари или друг стойностен автомобил, произведен в Италия, Англия или Япония.