IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai Ioniq 5 N се оказа по-скъп от Tesla Model Y Performance

Корейският модел превъзхожда конкурентите си по показатели, но и струва доста повече

Корейският производител Hyundai разкри цената на спортния Ioniq 5 N. Хечбекът с двумоторна електрическа система, способна да развие за кратко време 650 к.с., излиза на пазара в САЩ на цена от 67 475 долара, като това е с около 25 000 долара повече от стандартния Ioniq 5.


Hyundai Ioniq 5 N


Освен това Ioniq 5 N се оказа по-скъп от основните си конкуренти на местния пазар. Най-сериозният от тях - Tesla Model Y Performance, струва 54 130 долара, Ford Mach-E GT Performance е оценен на 61 885 долара, а Kia EV6 GT струва 62 975 долара. Единствено премиум Genesis GV60 Performance се оказа по-скъп с цена, започваща от 70 900 долара.

Въпреки това, Ioniq 5 N превъзхожда своите конкуренти по отношение на производителността. Електромоторите, монтирани на предния и задния мост, развиват общо 609 к.с., а с активиране на режима N Grip Boost мощността нараства до 650 к.с. за 10 секунди. От 0 до 100 км/ч отнема 3,4 секунди, а максималната скорост е 260 км/ч.


Hyundai Ioniq 5 N


В допълнение, корейският хот-хеч може да се похвали с аеродинамичен бодикит, 21-цолови джанти и 400-милиметрови предни спирачки. Има и електронна симулация на блокажа на диференциала на задния мост, режим на дрифт и звукови настройки, които симулират работата на двигател с вътрешно горене.


0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Ко стаа ( преди 1 месец )
    И излиза новият М3 пърформанс и го отнася и като представяне, и като цена.10 сек топ представяне... не е оферта.
  • #6
    3 rate up comment 6 rate down comment
    До 3 и 4 ( преди 1 месец )
    Тъй като явно сте с коефициент на интелигентност, колкото показание на стаен термометър, да ви разясня опростено - имитация на шум от двигател е като пиенето на безалкохолна бира. Ключовата дума е "имитация". Срам ме е, че трябва да обяснявам такова нещо.
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Корейците жестоко са се объркали, какви са тези цени, дилърите тук 30% ли си слагат, Киа EV9 уж 55к долара тук близо 100к?
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    До 3 ( преди 1 месец )
    Ходи му обясни, че ДВГ не е нещо живо и естествено в природата за разлика от човек от женски пол :D
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    До 1 ( преди 1 месец )
    Много интересно си умешал жени и коли. Това ли те кара да се чувстваш мъж на място? На колко мадами си е вдигнал краката и колко ти шуми колата? Това ли е ценностната система на която искаш да възпиташ дъщеря си? Да си ляга с всеки втори срещнат заради шума на колата му?
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Уау каква "изненада" :D
  • #1
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Имитация ( преди 1 месец )
    "които симулират работата на двигател с вътрешно горене" е култова характеристика. Да си слушаш "двигателя" докато пиеш безалкохолна бира или безкофеиново кафе, и се заиграваш с надуваемата "жена" с изкуствени устни (и не само). И най-смешното е, че ще има бая народ да си ги купува тези "имитации", както се купуваха например БМВта и Фордове с Engine Sound Enhancement.