IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте най-голямата и най-скъпа Dacia в действие

Bigster ще бъде първият модел на румънците с цена над 30 000 евро (ВИДЕО)

Производствената версия на Dacia Bigster, по-големият брат на бестселъра Duster, най-накрая изглежда близо до производство. Това ще бъде първият модел на румънската марка с цена над 30 000 евро, като прототип на модела, все още покрит с дебел камуфлаж, дори беше заснет на пътя.


Dacia Bigster


Какво знаем за бъдещия SUV?

Dacia Bigster беше представен за първи път като концепция през януари 2021 г., като той показа и как ще изглежда бъдещия Duster, който беше представен официално през миналата година. Серийната версия на новия SUV на компанията е в удължена версия, която получава по-технологичен интериор и с възможност за 7 места в салона.

Официалните размери все още не са оповестени, но съдейки по видеото, публикувано във Facebook,, окончателната версия трябва да е дълга около 4,60 метра (в сравнение с 4,34 метра на Duster) и трябва да предлага повече място на борда i двама допълнителни пътници отзад.



По-екологичен

Една от малкото потвърдени технически характеристики обаче са материалите, които ще бъдат използвани за производството на новия SUV. Всъщност Bigster, подобно на настоящия нов Duster, ще получи екологични материали, що се отнася до кабината, заедно с външни елементи за защита от надраскване, направени от рециклирана пластмаса. Знае се също, че колата дори няма да бъде оборудвана с хромирани или изкуствени алуминиеви декорации - нещо, предназначено да намали конкретно въздействието върху околната среда.

Що се касае до задвижването, гамата на Dacia Bigster трябва да се състои от двигатели с чисто вътрешно горене, но също и хибриди, с мощност между 100 и 140 к.с. Все още обаче няма нищо официално по въпроса, като ще трябва да изчакаме още няколко месеца, преди да разберем повече.


0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Ми ерт ( преди 1 месец )
    Хрома не се използва, заради поредните простотии на ЕС. Още преди 2 години беше казано, че хромираните елементи изчезват за повечето коли.
  • #2
    15 rate up comment 15 rate down comment
    Хахохи ( преди 1 месец )
    30к евро за това недоразумение Дачия?!? Да си ги продават и карат. 56к струва Нисан Кашкай, Кия Спортидж, може би и Шкада Карок ли беше...Новия Дъстър е 53 бевзин, 56 хибрид, хаха, аз няма да съм от първите 100 поръчали си това!
  • #1
    13 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Топ Дъстър в момента не стига 50к лв, а пък това ще започва от 60к. Отделно за същите пари идва Мазда СХ5 макар и базова или малко отгоре добре оборудван Кодиак. Вярно че и двата модела са в края на живота си и заместниците им сигурно ще са по-скъпи, но все пак.