IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen запази 8 имена от гръцката митология и хеви метъла

Германците подготвят семейна кола, високопроходим звяр и още нещо

Volkswagen наскоро регистрира като търговски марки  осем интересни имена. Очевидно така ще се казват нови модели на германската компания, вдъхновени от гръцката митология, метъл музика и не само.
 
 
VW

Документите обхващат служби за интелектуална собственост в Германия, Мексико и Чили, което показва потенциална им употреба на различни световни пазари. Новите търговски марки, изброени по азбучен ред, са Airon, Angra, Hera, Tempus, Tera, Therion, Thron и Tukan.

Докато някои имена имат прости значения, други преминават към различни нива на символизъм и културни препратки. Например, Angra има множество интерпретации, вариращи от географски понятия до значението му в старонорвежки и зороастрийски контекст. Явна е и връзката му с едноименната бразилска пауър метъл банда.

Hera произлизаща от гръцката митология. Хера, богинята на брака, семейната хармония и защита. Това предполага име на семейно ориентиран автомобил. Tempus е  латинска дума за „време“ , но и като лингвистичен термин в различни европейски езици.

Tera означава един трилион, но и препраща към чудовищни същества чрез своите езикови корени от гръцки. Дали немците не готвят някой  нов, бърз звяр с това име. По същия начин Therion означава „диво животно“ или „звяр“ на гръцки, но носи библейски, астрономически и музикални нюанси. Разбира се, за феновете на метъла това е име на прочута шведска група, която напълни зала в София преди борени седмици. Асоциацията е с голямо превозно средство с висока проходимост.

Въпреки това, остава несигурно как тези наскоро патентовани имена ще се пренесат в бъдещите модели, особено като се има предвид тенденцията на Volkswagen да слага "T" пред имената на своите кросоувъри и SUV.

 

0 от 500
  • #1
    7 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    как ще запазиш име това в патентното ведомство само умни и красиви работят до края на работния ден вземам буквара и запазвам всички букви на кирилица и ня лятиница и арабските и азиатски храфични символи от понеделник ще ми плащате ако искате да ги ползвате и честит ви 8 март скъпи студенти