IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проблем с дизелови модели на Ford беше открит във Франция

Електрониката не открива прегряване на двигателя при автомобили с 2,0-литров мотор, произведени през 2014 и 2015 г.

Проблем с дизеловите версии на почти всички дизелови модели на Ford - от Focus и C-Max до Galaxy и S-Max, включително Kuga и Mondeo, е бил открит във Франция. Той засяга електрониката на колата, която не може да открие прегряване на двигателя.


Ford


Хибридите Kuga не са единствените, които ще бъдат изтеглени в началото на 2024 г. Предишната версия на този компактен SUV също трябва да се върне в сервиза, като това се отнася за неговата дизелова версия с 2,0-литров мотор. Засегнати са, както вече споменахме и Focus 3, C-Max 2 и Mondeo 4, задвижвани от същия четирицилиндров двигател, както и големите миниванове Galaxy и S-Max.

На този етап сервизната акция засяга Франция, но според експерти проблемът е наличен и в останалите автомобили, продадени в другите страни от Европа. Според изданието Largus, всички тези автомобили, продадени за останалите пазари от Европа, вероятно страдат от същия проблем. Тяхното управление на двигателя може да се окаже неспособно да открие възможно прегряване. В най-екстремните случаи това прегряване води до деформации в картера и следователно до изтичане на цялото масло.


Ford


За да се избегне това, решението, намерено от Ford, се състои в преглед и калибриране на модула за управление на двигателя, за да се подобри откриването на прегряване. Това електронно препрограмиране ще предупреди водача в случай на прекомерна температура благодарение на предупредителна светлина в арматурното табло и при нужда електрониката ще намали мощността на мотора.


0 от 500