IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes се отказа от най-странния си модел

Кръстоската между луксозен седан и SUV със странно име вече не съществува

Представеният през 2018 г. Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury вече не съществува. По информация на германското бизнес изданието Handelsblatt съобщава, че производителят на луксозни автомобили е спрял производството на това, което трябваше да бъде кръстоска между седан и SUV.


Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury


Идеята на Mercedes с пускането на подобен модел на пазара беше да се комбинират двата най-популярни стила на каросерията в Китай и така да се създаде нов сегмент, наречен Sport Utility Sedan (SUS). Концепцията обаче наистина изглеждаше странно и не беше приета особено въодушевено от публиката.

Източниците на Handelsblatt твърдят, че проектът е бил изоставен, като решението е взето още преди няколко месеца. Така серийната версия няма да види бял свят, въпреки че тя влизаше в производствените планове на компанията, като продажбите в Китай трябваше да стартират през 2025 г.


Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury


За място на производство на странния автомобил беше определен завода на Mercedes в Пекин, като за основа се използва платформата EVA2, върху която са изградени модели EQE/EQE SUV и EQS/EQS SUV.

От Mercedes признаха, че развитието на проекта SUS е поставен на пауза, тъй като колата е твърде сложна и скъпа за производство. Представител на компанията допълни, че в момента марката разполага с достатъчно електромобили за продажба в Китай, за да покрие всички важни сегменти: 


Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury


„За да намалим сложността, ние решихме да не продължаваме проекта за специфично за Китай превозно средство, базирано на архитектурата EVA2," коментираха от Mercedes.

Концепцията Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury представляваше електромобил с двигател на всяко колело. Съвкупната мощност е 738 к.с., като захранването идва от батериен пакет под пода с използваем капацитет от около 80 кВт/ч. Пробегът с едно зареждане 340 км, а максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч.


Още снимки на един от най-странните модели на Mercedes - вижте в галерията:


0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Бедняк ( преди 4 месеца )
    Аз бих си усукал един, нищо че е грозен... Само че съм беден българин и едва свързвам двата края.
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Стамат ( преди 4 месеца )
    Да благодарим на "братята" китайци за всички нелепи измишльотини и отвpатителни дизайни в последно време - започнете от това недоразумение, минете през актуалната БМВ 7-ца и стигнете до G-classe-то 2 л. 4 цилиндров мотор. Всичко е таргетирано към китайците с техния кичозен вкус (или по-точно липса на всякакъв вкус и усет към естетика). Припоменте си как изглеждаше БМВ 7-ца през 90те (е38), или Ауди А7 от същото време, или пък G500 с класическия V8. Това все още бяха коли правени за бели хора...
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 ( преди 4 месеца )
    Ти добре,че и от вечеря не си се лишил,че нямаше да напишеш тоя коментар :)
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До 5 ( преди 4 месеца )
    Това е БОТ ;)
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До 4 ( преди 4 месеца )
    Това какво общо има с тази статия? Няма ли модератори, които да трият коментарите на хора като теб?
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    slon ( преди 4 месеца )
    Те повечето СУВ са грозни,еднакви,безлични тухли,но това е наистина ужасно ;)
  • #2
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Москвич 408
  • #1
    21 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Бааси, докато събера пари и те го спряха! Трябваше съвсем да се лиша от закуска, че и от обяд:)) Нищо , ще почакам нещо по-уродлииво да измислят:))