IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новите модели на Maybach се прицелват още по-високо

Луксозното звено на Mercedes-Benz иска да се конкурира с Bentley и Rolls-Royce

Maybach без съмнение е най-престижното име в портфолиото на Mercedes, като вече се появяват слухове, че звеното се готви да стигне още по-далеч, фокусирайки се върху ултралуксозния сегмент.

 

 

Maybach


Гамата на Maybach в момента включва версиите от висок клас на S-Class, EQS и GLS, а в близко бъдеще тя ще се разшири с допълнителни модели в лицето на Myth и Legend. Тези специални модели представляват или много скъпи автомобили с лимитирани серии, или дори по-ексклузивни еднократни варианти, поръчани от богати колекционери.

В допълнение към наличните на пазара Mercedes-Maybach S-Class и GLS, очакваме да видим нов Mercedes-Maybach SL, който ще предложи по-голям блясък на квадратен сантиметър ламарина от всеки друг лек автомобил в Германия. Но е необходимо повече от екстремни орнаменти, за да се издигне портфолиото на Maybach до това на Bentley и Rolls-Royce, към което марката изглежда се стреми.

„Ето защо ние ще превърнем Maybach в един вид супер-Mercedes, който издига персонализацията на съвсем ново ниво“, споделя представител на звеното.
Основното средство за постигане на тази цел са уникалните панели на каросерията и в крайна сметка изработеното по поръчка тяло. BMW също очевидно проучва нещо подобно за своята луксозна марка Alpina. Въпреки че текущата гама на Maybach няма срок на годност, следващият флагман, проектиран върху предстоящата MB.EA-L матрица на Mercedes не само ще получи собствен уникален дизайн, но и ще включва персонализирана каросерия, пълна с персонализиран хиперекран.

Автомобилите Legend се движат в още по-престижна и знаменита орбита. Цената им може да достигне седемцифрена стойност, тъй като лимитираните характеристики, изключителната производителност и изисканото изпълнение са от съществено значение тук. Въображението също няма ограничение.


0 от 500