IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хиперколата на BYD ще променя възприятието за спортен автомобил

Китайският производител се готви да атакува още един клас - този на BMW и Mercedes

Компанията Yangwang Auto, която е част от китайския концерн BYD, разкри параметрите на своята хиперкола U9. Според производителя този автомобил ще промени възприятието на хората за спортни коли от най-висок клас.


BYD U9


U9 е оборудвана с уникалния U-twin двигател Yi Sifang, който е компактен и има нисък център на тежестта. Благодарение на това се увеличава стабилността и остротата на реакцията на автомобила към действията на водача.

Максималният въртящ момент на четирите двигателя достига 1680 Нм (21 000 об/мин), а максималната мощност надхвърля 1300 к.с. Има общо 12 пакета за активна и пасивна аеродинамика, като те подобряват управлението и стабилността при високи скорости.


BYD U9


Yangwang U9 е оборудван с интелигентна система за подпомагане на шофирането, която позволява използването на функции като преглед на пътя и дистанционно паркиране. Има и система DiSus-X, която стабилизира автомобила по три оси. Благодарение на нея колата е в състояние да извършва маневри, като „скачане“ на височина до половин метър, завъртане на място и движение на три колела.

Освен революционна хиперкола китайският производител се готви да пусне на пазара и още няколко превозни средства от най-висок клас. От BYD отбелязват, че продажбите на първокласни превозни средства са увеличили значително нейната рентабилност и са подобрили имиджа на марката.


BYD


Сега целта пред компанията е да създаде „нов еталон за луксозни електрически превозни средства“, с които успешно да си съперничи с моделите на BMW и Mercedes-Benz. Според Дзиао Шан-Ян - генерален мениджър на продажбите в Denza (съвместно предприятие на BYD и Mercedes), бъдещи електромобили от висок клас няма да отстъпват на германските конкуренти.


0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Дзяо Джъ Ця ( преди 1 месец )
    Дизайнерския отдел на Дзяо Джъ Ця вече задава нормита в дизайна, дизайнерите на Пининфарина, Бертоне и другите школи чинно се учат на дизайн от Джъ Ця е дизайнерските центрове в Чинг Бао и Северна Корея под зоркия поглед на Ком Чен Им
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Алиекспрес Кирчо Дом ( преди 1 месец )
    За танцуващото и подскачащо окачване ще може ли да се купуват части от алиексперс и ако има веднага продавам ролс ройса, бентлито, бугатито
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Дзяо Джъ Ця ( преди 1 месец )
    Дзяо Джъ Ця подмарката на Чъ Дзъ Бао задава технологиите и скоро задминава Мерцедес, Бентли и Ролс Ройс, окачавнето танцува, скача, върти се в кръг, колата тежи ,,само,, 3 тона и е оборудвана със специална имитация на гуми Пирелли Пзеро закупени от алиекспрес.
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    До 2 ( преди 2 месеца )
    Зависи как го мерят. Ако мерят от пода до асфалта, може и да доближат половин метър, но гумите отскачат само десетина сантиметра, което е напълно достатъчно да прескочат дупка или легнал полицай например.
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Мао ( преди 2 месеца )
    "като скачане на височина до половин метър"- я се гръмнете !!!
  • #1
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    До къде стигнахме. Китайците да задават трендовете в технологиите, а останалите да ги следват в догонваща позиция.