fallback

Как да предпазите кола с безключов достъп от кражба

Използването на тези средства намалява шансовете на престъпниците

Повечето автомобилни производители предлагат безключов достъп за своите нови модели, като идеята на тази система е да се улеснят собствениците. В същото време обаче тя се оказа лесно уязвима и кражбите на превозни средства, оборудвани с нея, се увеличиха. Така се стигна до отказ за застраховане на скъпи модели като Range Rover или до значително увеличаване на стойността на полиците за тях.

От това обаче страдат и по-евтини автомобили. Статистиката във Великобритания, например, показва, че най-крадената кола за 2023 г. е Ford Fiesta. На Острова са отмъкнати около 6000 бройки от модела, съобщава изданието Telegraph Money, като посочва защо колите без ключ са лесна мишена, както и какви стъпки трябва да предприемат техните собственици, за да ги защитят.

Преди това обаче те трябва да бъдат наясно как се крадат колите. Най-често срещаните методи са чрез „релета“ и „ретранслатори“, които крадците използват, за да прихванат сигнала от безключовия ключ и да го предадат на друго устройство, което се използва за отваряне на колата.

Работейки по двойки, престъпниците ще се скитат по алеята през нощта, като единият се приближава възможно най-близо до къщата, държейки кутия с антена. Тази кутия е устройство, което „подслушва“ слабия сигнал, излъчван от ключа за кола на закрито, който може да е в джоба на яке или на кука в коридора. Сигналът е уловен и след това се препраща на втория крадец, който държи свързано устройство до колата. Всичко това става само за секунди, след което престъпниците си тръгват с нова кола.

8 средства за защита на автомобил без ключ (ГАЛЕРИЯ):

fallback
  • #5
    тъжен преписвач ( преди 2 месеца )
    Бла бла , бла бла бла.Толкова много думи и нищо.Изключвам аутомедия от новинарския поток!
  • #4
    112 ( преди 2 месеца )
    Хайде поне пуснете в Гугъл "калаено фолио" преди да плямпате глупости а ...
  • #3
    анонимен ( преди 2 месеца )
    2-ри, не му се карай! Той не е виновен, "гогле транслейт" така му казва:)
  • #2
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Петре, Петре, малко дете ли си или изкуглокигал старец, та пишеш такива идиoтиuнu? Какво е това калаено фолио, виждал ли си през живота си калай? Каква е тая кутия на Фарадей? Терминът е клетка или кафез на Фарадей.
  • #1
    анонимен ( преди 2 месеца )
    "...на кука в коридора." , "...в калаено фолио ...!?!? Абе...Петър , друго няма какво да секаже!
fallback
Последни