IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо обвитото с найлон огледало е сигнал за опасност?

Това е един от новите методи на крадците на автомобили

В САЩ шофьорите на автомобили, които се повредят на пътя, увиват найлонов плик около едно от външните огледала за обратно виждане. Така те сигнализират на другите водачи и на служителите на пътните служби, че не са изоставили колата си, скоро ще се върне за нея. В противен случай има опасност превозното средство да бъде изтеглено да паркинг, като всички разходи ще бъдат за сметка на собственика.


крадци


В други райони от света, в това число и на места в Европа, пликът върху външното огледало е сигнал да опасност, съобщава NJCar. Това е един от новите начини за измама на собствениците на автомобили - особено за тези, които наскоро са си купили нова кола.

Схемата е следната - собственикът се връща до паркираната кола, качва се в нея, стартира двигателя и обикновено едва след това забелязва, че нещо не е наред с огледалото. В тези случаи пликът е поставен върху огледалото от страната на пътника.

Логичните действия на шофьора в такива случаи са да излезе от автомобила, да го заобиколи и да свали найлона. През цялото време нападателите следят действията му и в момента, в който човекът напусне колата, те атакуват. В някои случаи просто отмъкват оставена чанта с пари и документи, а в други отмъкват автомобила под носа на собственика му.

За да бъде избегнат подобен сценарий, първото нещо, което трябва да направи шофьора, щом забележи найлона на огледалото, е да напусне мястото. Едва след като се отдалечи достатъчно, може да спре и да премахне плика, като преди това обаче изключи двигателя и заключи автомобила, докато е извън него.


0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    ДИНОЗАВЪР КАРАБАДЖАК ( преди 2 месеца )
    ....КОЙ ТРАКА В ТОЗИ КЪСЕН ЧАС?-ГЛАВАТА ТИ,ОТВЪРНА ГЛАС...
  • #4
    1 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox
  • #3
    15 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Петре, я кажи за номера с тенекиите вързани за ауспуха. Човека слиза да види какво трака и пак му отмъкват колата през това време. Тенекиите дрънчат на кухо, като теб Петре и вдигат много шум.
  • #2
    30 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    А може да залепят и дилдо на предното стъкло. Такива глупости качвате, че не е истина. :)
  • #1
    30 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Един (добър) шофьор, преди да се качи обикновенно прави визуален оглед на колата си.