IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е електрически Saab Rover

Концепцията е разработена от главния дизайнер на Lucid Motors

Въпреки че марката Saab може да се смята за несъществуваща и е малко вероятно да бъде възродена, това не попречи на старши дизайнера на Lucid Motors - Гримо Жервекс, да представи луксозен SUV на бъдещето под шведската марка.


Saab Rover


Тази концепция е разработена от Жервекс, които преди около година и половина представиха интересен концептуален седан Range Rover Vision Travel. Въпреки че новата разработка има малко общо с моделите на Saab от миналото, в нея има познати елементи от шведската марка, като минималистична форма и прости линии.

Тъй като е електрическо превозно средство, концептуалният Saab Rover се отказва от традиционната радиаторна решетка в полза на голям панел в цвета на купето с подчертано име на Saab и тесни LED фарове. Отдолу има елегантна черна ивица, която добавя минимализъм, но в същото време привлича вниманието.


Saab Rover


Като се има предвид, че това е концепция, дизайнерът успява да оборудва SUV-то с малки камери за обратно виждане вместо традиционните странични огледала. А-колонките също са скрити зад предното стъкло и страничните прозорци, което допълнително подчертава лаконичния дизайн. Колата получава и мощен комплект колела.

Въпреки че Saab отдавна е изчезнал, компанията, която закупи активите и фабриката в Швеция, наскоро получи голяма „спасителна линия“, която може да доведе до пускането на пазара на Emily GT EV. Автомобилът беше представен миналата година, преди NEVS да бъде „замразен“ от собственика Evergrande Group, но беше придобит от канадския EV стартъп Electra през декември.


Saab Rover


0 от 500