fallback

Harley-Davidson представи най-бързия си и най-модерен мотоциклет

Американският производител ще пусне 4 нови модела на пазара тази година

Harley-Davidson пуска четири нови модела през 2024 г. На феновете на марката се предлагат изцяло новите модели Street Glide и Road Glide. Те са мощни, леки, оборудвани с модерни технологии, по-специално с нова информационно-развлекателна система и всичко това е обвито в грандиозен нов визуален дизайн.

Новият модел CVO Road Glide ST е хотрод с подобрено окачване и спортни спирачки. А обновеният CVO Pan America прави своя дебют в екстремния туристически сегмент и е оборудван с изобилие от екстри, с персонализирана боя и тапицерия.

Моделите Street Glide и Road Glide за 2024 г. се отличават с изцяло нови елементи на визуалния дизайн, които комбинират безпроблемен динамичен поток от предните калници до дисагите. И двата модела получават подобрен профил на обтекателя. Изглежда изключително модерно, но запазва ДНК-то на дизайна на Harley-Davidson.

Техният модернизиран Milwaukee-Eight 117 V-twin двигател включва нова охладителна система, множество режими на шофиране, от които можете да избирате (Road, Sport, Rain и Custom) и базирана на Skyline OS информационно-развлекателна система. Последната е представена на 12.3-инчов цветен TFT сензорен екран, който замества всички аналогови инструменти и повечето бутони. Нов 200-ватов аудио усилвател захранва чифт високоговорители, монтирани на обтекателя.

Подобрената аеродинамика също привлича вниманието. При висока скорост намалява натиска върху каската на водача средно с 60%. Преработената форма на седалката и материалите за тапицерия осигуряват значително подобрение на комфорта на дълги разстояния за повечето водачи.

Новият модел CVO Road Glide ST води гамата на CVO за 2024 г. Разработчиците му го смятат за най-бързия и най-модерния, произвеждан някога от компанията Harley-Davidson. Дълбоката персонализирана седалка, съчетана с кормилото на мотоциклета, придават на моториста агресивна, изправена стойка в стила West Coast.

Milwaukee-Eight 121 High Output V-twin двигателят е изключителен за модела CVO Road Glide ST. Той произвежда 127 конски сили и 193 Нм въртящ момент - това са най-високите цифри в историята на производството на мотоциклети Harley-Davidson. По-ниското крайно предавателно отношение е избрано, за да се подобри производителността при ускорение на всяка предавка.

Водачът получава и няколко режима на шофиране с възможност за избор - Road, Sport, Track, Track Plus, Rain и още няколко потребителски режима с електронно управление на характеристиките на мотоциклета. Наборът от информационно-развлекателни технологии е базиран на Skyline OS. Цветен сензорен екран замества всички аналогови измервателни уреди и повечето превключватели. Премиум звуковата система разполага с 500-ватов усилвател и аудиосистема Harley-Davidson с 6.5-инчови високоговорители Rockford Fosgate Stage II.

Новият CVO Pan America е създаден за пътуване. Това е първият туристически мотоциклет от програмата CVO (ADV). Всички характеристики са проектирани да задоволят взискателния водач, включително плавния и мощен двигател Revolution Max 1250, полуактивно предно и задно окачване, сензорен дисплей, избираеми режими на каране и технология за адаптивни фарове Daymaker.

fallback
  • #1
    Митко Павлов ( преди 3 месеца )
    Всичко е прекрасно , но много грозни са тея дограми (спойлери)..
fallback
Последни