IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всички нови коли на Peugeot получават чатбот

Функцията ChatGPT ще стане част от комплекса i-Cockpit

Чатботът ChatGPT ще стане част от стандартно оборудване на моделите на Peugeot, съобщиха от компанията. Пилотната фаза на тестване на нейната работа вече е започнала в пет европейски държави, а от втората половина на годината технологията ще бъде разпространена и на други пазари.


Peugeot


По този начин френският производител последва General Motors, Mercedes-Benz и Volkswagen, които започнаха да използват ChatGTP chatbot в своите автомобили. Съобщава се, че невронната мрежа ще бъде интегрирана в медийната система i-Cockpit и ще се появи на всички пътнически и лекотоварни автомобили на Peugeot.

Функцията ChatGTP може да се активира чрез стандартния гласов асистент. Той ще отговори на всеки въпрос, ще разкаже за забележителностите и дори ще направи кратка обиколка на непознат град.

Пилотната версия на чатбота стартира тази седмица ще в пет държави - Франция, Великобритания, Германия, Италия и Испания. Масовото внедряване на технологията ще започне през втората половина на годината, като е обещано да бъде включена в списъка на стандартното оборудване.

В същото време Mercedes започна тримесечни тестове на базиран на ChatGTP гласов асистент в САЩ. Достъпът до него ще става чрез услугата Microsoft Azure OpenAI, но компанията ще запази контрола върху всички процеси, свързани с обработката на данни.

ChatGPT няма да замени, а ще допълни вградения асистент. Той разбира по-добре естествената реч и има много по-обширна база от знания, така че ще може да даде подробни отговори на абсолютно всякакви въпроси.


0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Некой ( преди 2 месеца )
    Ей разбирачи.Хората в Китай ползват навигация с искуствен интелект на всяко кола.Имат я по телефони таблети и получават информация за всичко по пътя.Стига ревахте.Толкова внимателно обяснява че не може да си чуеш песента .С нежен женски глас.
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Ае ( преди 2 месеца )
    оправете си двигателите или поне върнете старите дето ставаха за нещо.
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Мирси ( преди 2 месеца )
    Благодаря, ама аре нема нужда!
  • #7
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Ето затова колите в момента са това, което са. Само простотии за п е н д е л и. Пускаш ревю на някоя кола, започва с колко инчова инфотейнмънт система имала. Аман.
  • #6
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Турбо ( преди 2 месеца )
    Имам безплатен чатбот, седящ на предната дясна седалка,жената.
  • #5
    19 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Алоооуууу, Peugeot, не искам ChatGTP, Windows 19 и AI; искам повече цилиндри, повече стомана по купето и окачването и да ме оставите да шофирам, а не да търся IT-специалист, за да придвижа (напр.) детето до детската градина. Возете си се иначе вие в тези измислени електрокари - роботизирани заводски колички... :-(
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    "Той разбира по-добре естествената реч и има много по-обширна база от знания, така че ще може да даде подробни отговори на абсолютно всякакви въпроси." - Ок, да пробваме - КАК, да те ПРЕМАХНА от КОЛАТА СИ ... Хъх. "Не разбирам върпосът! Опитай да зададете върпоса си с повече думи" - Разбираш тенеке с тенекето ти, ами филтъра ти не позволява, да отговориш.
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Как може да интегрираш система, която не знаеш какво може да направи и какво не? Сега остава да му дадът и 100% достъп до функциите на колата! Знаете ли, какъв зор е да махнеш Google от Андроид? Изисква, да въжеш WiFi модул и да разрешиш само няколко IP-та и постоянно ти реве, че има "грешка със сървъра"... А сега и това!
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Да го питат колко им се обезценява колата за 3 години и каква кола е по-финансово рентабилно да се купува.
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Цялата мара втасала, та до тази простотия опряха.