IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Задната врата на стара Mazda се продава за 200 000 долара

Автомобилният детайл е част от експозиция на известен художник на графити

Сива врата, която е била част от Mazda Protege от края на 80-те години, се продава на аукцион за сериозна сума. На нея се вижда стикер на японския производител, както и оригиналната кафява вътрешна облицовка. Високата цена обаче се дължи на външната част, на която известният художник на графити Банкси е изобразил човек, гледащ напрегнато във висините.


врата аукцион


Сега стойността на тази врата е в пъти по-висока от тази на цялото превозно средство, от което е била премахната. Експертите я оценяват на между 96 221 до 199 258 долара, но точната сума ще стане известна на 15 февруари, когато ще приключи търга, организират от Julien's Auctions.

Търгът е част от събитието за улично изкуство на галерията Julien An, което се провежда в Бевърли Хилс. Не се съобщава дали има оферти за вратата, но е известно, че наддаването стартира от 25 000 долара. А това е повече, отколкото е струва Mazda Protege като нова.


врата аукцион


Вратата е само част от оригиналното творение на Банкси, наречено „Crazy Horse“. В него цялата Mazda и страничната част на един камион са боядисани, за да изобразят доста призрачна военна сцена. На колата са нарисувани хора, които гледат нагоре към камиона, има и коне с очила за нощно виждане.

Според описанието на търга сцената включва телефонен номер, който при набиране възпроизвежда аудиоклипове от въздушен удар в Ирак през 2007 г. Замесеният хеликоптер Apache очевидно е имал кодово име „Crazy Horse 18“, което е вдъхновение за тази работа.


0 от 500