IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьорите на BMW скоро ще могат да сменят лентите само с поглед

Новата функция Active Lane Change с технология за активиране с очи е част от системата Highway Assistant ниво 2+

BMW продължава да представя нови модификации на свои модели за различните пазари но света, но не се ограничава само с това. Баварският производител интегрира и нови усъвършенствани системи за подпомагане на водача и свежи технически функции за информационно-развлекателната система.


BMW


Сред тях, например, е системата Highway Assistant на BMW, която е част от Driving Assistance Professional Package, позволяваща внимателно шофиране със свободни ръце при скорости до 135 км/ч. Благодарение на добавянето на функция Active Lane Change с активиране с очи, собствениците на BMW ще могат да инициират смяна на лентата само като погледнат в огледалото.

BMW описва това като „първа по рода си“ система, която предлага на водача смяна на лентата. След като получи подканата, всичко, което водачът трябва да направи, е да погледне съответното странично огледало, за да активира смяната на лентата, което означава, че водачът вече не трябва да инициира движението с активиране на мигача.

Функцията Active Lane Change с технология за активиране с поглед ще бъде въведена в новата 5-Series и добавена към iX през март. След това тя ще започне да се предлага на X5, X6 (с изключение на моделите M Competition) и X7.

Едновременно с това BMW планира да подобри интегрирането на гласовия асистент на Apple - Siri, в своите автомобили. Достъпен за собственици, чиито превозни средства имат BMW Operating System 9, водачите ще могат да командват Siri просто като я повикат. Вече няма да е необходимо да натискат бутон, за да събудят системата за гласово управление.


0 от 500
  • #11
    5 rate up comment 0 rate down comment
    abc ( преди 2 месеца )
    Един внимателен шофьор си поглежда от време на време всяко от огледалата да види каква е ситуацията от двете му страни и зад него, а не само да гледа напред. И какво сега, при всяко така поглеждане към огледалото и тя тръгва веднага да сменя лентата ли?.... Нещо този свят съвсем откачи.
  • #10
    8 rate up comment 0 rate down comment
    нямам бмв ( преди 2 месеца )
    Ми те шофьорите на бмв в Бг и сега така си сменят лентите - "само с поглед", никой не ползва мигач.
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    ще сменя там където има ленти (виждат се) :) в БГ на много места ще се чуди какво става този асистент.
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    мигача е екстра
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    До 4 - Като човек, който е бил в няколко компании, които зпаочват да "бъкат с екстри" (викаме им feature factory - демек бълваме само екстри), нека ти кажа, че в един моемтн фокуса се изменя от основния продукт към "екстрите", защото маркетинга ни е казал така, а фиансистите ни гледат само временни цифричи и с времето, спира да се работи над основното. Коеот не само, че не си седи на същото положение, ами взима да деградира и да се реже от него ...
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    А с мигач кога?
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 2 месеца )
    Просто се опитват да показват колко са им иновативни продуктите. Не знам дали масовия потребител ползва всички екстри, с които са наблъскани съвременните коли и които са включени в цеообразуването. Един приятел има на колата функции сама да паркира, сама да прецени още някакви си неща. Пробвал ги веднъж, веднъж ни ги показа как действат и толкоз. Той самия не ги ползва, а жена му може да паркира и няма нужда от тях. Само ги доплати...
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Ще мога да повикам Siri? Минавам през какви ли не мизреии на всеки голям macOS ъпдейт, за да разкарам това чудо от машината си, а сега ще ми го наврете и в колата?
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Подобни системи са абсолютни глупости. Хора, които не могат да карат (липсват им умения) им се кефят и такива по добре да сядат там където няма волан.