IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Hyundai Santa Fe се оказа значително по-скъп от своя предшественик

Голямата разлика в цените е при бензинова версия, докато при хибрида е по-малка

Цените за новия Hyundai Santa Fe - представен през втората половина на 2023 г. като модел за 2024-а. - бяха обявени в за първи път в САЩ. Това, което прави впечатление е, че всъдеходът, освен, че е с различна визия и много нови технологии, поскъпва и то не с малко - с цели 5000 долара.


Hyundai Santa Fe


Базовият Santa Fe от 2024 г. струва $35 345 в САЩ - докато Santa Fe от 2023 г. (предишното поколение) беше на цена от $30 085. Разликата между автомобилите от двете поколения обаче, както вече споменахме, е много съществена.

Hyundai Santa Fe от предходната моделна 2023 година не е толкова технологичен, по-малък е и е с два реда седалки, докато Santa Fe 2024 има три реда седалки още от базовото си ниво на оборудване.


Hyundai Santa Fe


Върховият модел Santa Fe 2024 Calligraphy със задвижване на всички колела е на цена от $50 195. Всички тези цени са за версията с 2.5-литров двигател с турбокомпресор. Любопитно в новото ценообразуване е и нещо друго. За разлика от чисто бензиновата версия, хибридът, базиран на 1.6-литровия двигател, не поскъпва толкова много. Например базовият SEL с предно задвижване струва $38 345 - сума, която е само с $800 повече от тази на хибрида от предходното поколение.

2.5-литровият двигател на новото Santa Fe произвежда 277 к.с., комбинира се с осемстепенна роботизирана трансмисия и ускорява от място до 100 км/ч за 8 секунди. Системната мощност на хибрида пък е 231 к.с., като този силов агретан включва шестстепенна автоматична скоростна кутия.


Hyundai Santa Fe


0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Като им знам ценовата политика, в БГ ще почне от 120К лв. тази кутия за обувки. Най-интересното за мен е че за тези пари Santa Fe не предлага нищо особено като технологии, но хората продължават да ги купуват, явно както си купува телевизор и домакинска техника.
  • #8
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Дизайнът е топ! Ще има да се обръщат глави след него
  • #7
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox
  • #6
    9 rate up comment 2 rate down comment
    ТиТ ( преди 2 месеца )
    Дизайна е под всякакъв коментар.Наподобява Чероки от 90-те години
  • #5
    5 rate up comment 7 rate down comment
    до ПРОВАЛ ( преди 2 месеца )
    провал е постването ти :D, а джипа е по-различен, не е грозен.
  • #4
    8 rate up comment 4 rate down comment
    ПРОВАЛ ( преди 2 месеца )
    Този грозен сандък не може да се сравнява а новия Ланд Крузър на Тойота. А корейците вероятно си мислят,че ще му бъде конглокенция. Предишните модели на Санта Фе имат по-добър дизайн.
  • #3
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Печатна грешка ( преди 2 месеца )
    Не конглокенция,а конглокенция - относно #2.
  • #2
    6 rate up comment 4 rate down comment
    ПРОВАЛ ( преди 2 месеца )
    Този грозен сандък не може да се сравнява а новия Ланд Крузър на Тойота. А корейците вероятно си мислят,че ще му бъде конглокенция. Предишните модели на Санта Фе имат по-добър дизайн.
  • #1
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Радев ( преди 2 месеца )
    И значително по-грозен. Особено отзад.