fallback

Porsche очаква отлагане на забраната на ДВГ в Европа

Германският производител вярва, че бъдещето на тези мотори не е толкова мрачно, колкото изглежда

Бъдещето на двигателите с вътрешно горене не е толкова мрачно, колкото изглежда и тяхната забрана трябва да бъде отложена. Това заяви главният финансов директор на Porsche - Лутц Мешке, по време на световната премиера на Macan EV в Сингапур.

„В момента има много дискусии около края на двигателя с вътрешно горене. Мисля, че този край може да се забави за след 2035 година“, коментира финансовият експерт, цитиран от Automotive News Europe.

Както е известно, в ЕС от 2035 г. трябва да влезе в сила забраната за продажба на нови автомобили с двигатели с ДВГ. Тя важи за автомобили, които генерират емисии, така че на теория, ДВГ, работещи с водород или такива, работещи със синтетични горива, могат да бъдат разрешени.

Именно Porsche е един от производителите, които работят по проекти с т.нар. „електронни горива“ и дори има завод в Чили. До момента обявените от германската марка планове предвиждат до 2030 г. около 80% от нейните продажби да се падат на електрически превозни средства.

Едно от основните оръжия за постигането на тази цел е именно показаният само преди ден Macan EV. В ЕС, например, Porsche ще продава единствено електрическата версия на SUV-модела, тъй като тази с ДВГ (тя е от предишното поколение на модела) не отговаря на изискванията за киберсигурност. Тя обаче ще продължи да се предлага на други пазари по света.

fallback
  • #3
    Щирлиц ( преди 8 месеца )
    Време е ЕС да започне силовото налагане на реактивни двигатели при производството на автомобили.
  • #2
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Има ли държави където нормалните 6 цилиндрови коли са разрешени. Южна Америка. Азия. Навсякъде ли колите ще изчезнат?
  • #1
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Те па пурше едни двг правят 6 цилиндъра от Рено Еспасс.
fallback
Последни