IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ще покаже Transporter с двигател на Audi

Легендата T3 отбелязва 45-годишен юбилей през тази година

През 2024 г. третото поколение на Volkswagen Transporter става на 45 години. За да отбележи тази дата, подразделението Volkswagen Commercial Vehicles ще представи интересна изложба по време на Bremen Classic Motor show, което ще се проведе от 2 до 4 февруари в Бре мен. Посетителите ще могат да видят един от първите микробуси T3, както и малко известен Transporter, произведен в Южна Африка.


VW T3


Volkswagen T3 заменя модела T2, произвеждан от 1967 до 1979 г. Новият модел получи тяло с квадратни форми, като същевременно запази изпитания във времето дизайн със задно разположен двигател. Популярни модели като California и Multi van за първи път се появиха именно на базата на T3.

Третото поколение на Transporter се произвежда в завода в Хановер до 1990 г. Освен това от средата на 80-те години в завода в Град (Австрия) се произвеждат вариантите на задвижване на всички колела Ярд, които се задържат на конвейера до 1992 г. Именно в това предприятие е направена последната партида от 2500 бройки Last Edition. Освен това през 80-те години Transporter T3 започва да се произвежда в Южна Африка и го прави до 2002 г. За целия период там са сглобени 130 000 от тези машини.


VW T3


Да се върнем обаче към изложбата на изложението в Бре мен, където ще бъде показан 8-местния микробус T3 Bus L, произведен през август 1979 г. Той се отличава с наличието на само една радиатора решетка между фаровете и бронята. Вентилационните отвори на задните колони са метални, без пластмасови елементи. Съединителят е задвижван от кабел, а не хидравличен.

В задната част е монтиран 1,6-Митров „боксер“ с въздушно охлаждане с мощност 50 к.с. с. Двамата предишни собственици са успели да навъртят само 62 000 км за 29 години. Те са използвали колата с различно къмпинг оборудване, част от което все още е запазено.


VW T3


Вторият представен автомобил е истинска екзотика. Това е T3 Microbus, произведен през 1994 г. от WV Южна Африка. Външно колата се отличава с радиа торна решетка с двойни фарове и спулер под предната броня. Интериорът с десен волан също е подобрен.

Под предния капак отзад обаче има много повече промени. Тук е монтиран 5-цилиндров, 2,5-Митров двигател с мощност 136 к.с., произведен в завода на Audi в Южна Африка. В резултат микробусът може да развива скорост до 165 Ком/ч. Трябва да се отбележи, че Micro bus беше официалната марка на WV за пазара в Южна Африка. Представеният екземпляр е използван за тестове в Германия и е реставриран от специалисти на Volkswagen през 2015 – 2017 г.


Още снимки на двата забележителни автомобила - вижте в галерията:

​​​​​​


0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Кон Пърцумян ( преди 2 месеца )
    Това нещо е уникален ***
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Не знам защо от ФВ толкова упорстваха с тая *** схема за микробус, където товарите са върху двигателя, той шуми като аероплан и често прегрява. Предишните поколения поне изглеждаха романтично. А това е едното нищо. Разбира се, беше на космическо разстояние напред от разни соц недоразумения, изградени на базата на ГАЗ
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Якишен Моторишен ( преди 2 месеца )
    Какво по дяволите е Митров двигател. Аааа, знам, това е двигателя на Митре от Горно бучино...