IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes потвърди: Малката G-Class ще е без рама и ДВГ

Електрическият SUV ще бъде и най-евтиният в гамата на легендарния модел

Германският производител Mercedes потвърди технологиите, които ще използва умалената версия на всъдехода G-Class. Тя ще се появи на пазара през 2026 г., като няма да има рамна конструкция и двигател с вътрешно горене, съобщава Autocar.


Mercedes-Benz G-Class


Моделът ще се казва g-Glass, като малката буква в него има за цел да подчертае разликата с истинския Gelendevagen. Както се очакваше, роднинската връзка с легендарния с легендарния SUV на рамна конструкция ще бъде ограничено до външния вид. Най-близкият технически аналог на бъдещата g-Class е третото поколение на седана CLA.

Техническият директор на Mercedes-Benz - Маркус Шефер, потвърди пред Autocar, че кросоувърът g-Class ще бъде „чист“ електрически автомобил и ще се базира на същата MMA платформа, която дебютира на седана CLA. В същото време обаче модулите на двигателите ще бъдат заимствани от по-големи модела на Mercedes.

На свой ред, главният дизайнер на марката Гордън Вагенер не крие, че дизайнът на g-Class ще бъде много подобен на оригиналния SUV. Използването на платформата MMA обаче означава, че Mercedes-Benz ще разчита на монококова каросерия. Акцентът върху проходимостта обаче ще остане, тоест g-класата ще бъде доста способна и извън асфалта.

Все още не е потвърдено официално, но се очаква, че за baby G-Class се подготвя 800-волтова електрическа система с функция за бързо зареждане. Клиентите ще могат да избират между литиево-железен фосфат (LFP) и литиево-никел-манган-кобалт оксидни (NMC) батерии с капацитет до 85 кВт/ч.

Премиерата на Mercedes-Benz g-Class ще се състои едва през 2026 г. Новият продукт ще стане третият модел в семейството на модела след класическия всъдеход с ДВГ и електрическия EQG. В близките месеци оригиналната „голяма“ G-Class ще претърпи планиран фейслифт и ще се откаже от бензиновия V8 в полза на редови шестак.


0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Грозденцето е ( преди 3 месеца )
    киселко, нали злобни беднюги?
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Това е подигравка ( преди 3 месеца )
    По начало Ге класата кашон е доста грубиянски ръбат копфтор, и затова разни ръбове решават, че им отива, вероятно е така, не се сещам за нормален човек с такава. Станала е еквивалент за мутра и престъпник, за нещастие същото се случва и с Range Rover :(
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    АзСъм ( преди 3 месеца )
    Еб***си, грозното!
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    До 5 - Ето я иситната - никой нормален не си купува G класи. Дори в Холивуд не ги купвуат толкова. Има силна корелация с продажбите на G класа и размерите и честотата на големите бонуси във фимовата и музикалната индусритя - демек енди правя купища с паир и се чудят, за квод а ги дават - А! Ей па на - Кола, кояот мяза на каруца, уж за офроад, ама барната с екстире, все едно принцеса се вози вътре и струва почети 3 пъти повече от близктие еквиваленти ... ЕХ, по грозотия никой не я бие.
  • #5
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Im-ДртiйУАЙТBOY! ( преди 3 месеца )
    Никой, амма никой умен и перспективно гледащ в РЕАЛността далновиден човек НЕМА да фърли сума ти паре за туй НЕдоносче струващо МУ майце си и баща си, а пък още по-малко некой трезвомислещ пенЦИОНерин - съвсем НЕ! Да си ги карат тез барачки *** и негледащи напред в близкото бъдеще заблюдени люди и да им е ХАирлия
  • #4
    21 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Истинското baby G е Suzuki Jimny. Рама, цели мостове на пружини, ръчна трансмисия, механична раздатка с лост, проста и здрава конструкция и сравнително достъпна цена. Сега вече има и дълга версия с 5 врати. Ето това е джипче за приключения из дивотията. Мерцедес вече са изплискали легена и не знаят какво правят. Или по точно знаят....да продават надценени играчки на богатите пенсионери. Но не и функционални коли.
  • #3
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Ех, какво ни чака... ( преди 3 месеца )
    "Истински" автомобил за "истинските"розово-лиляви европейци!Цветовата гама и тя ще бъде в духа на епилирано-лакираните"мъжленца" и еманципирано-татуираните, брадати, сбърканонеполови същества!
  • #2
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Безсмислен автомобил. Никой няма да отиде да кара офроуд с електрически мерцедес за една торба пари. Навремето имаха една истинска G класа с цели мостове и редови дизели дето беше добра за офроуд и те взеха че я спряха от производство за да произвеждат сегашното недоразумение с алуминиево окачване лукс салон.
  • #1
    12 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Това е някаква подигравка..