fallback

Понякога и две конски сили са достатъчни

Коне изтеглиха тежък SUV, излетял от пътя (ВИДЕО)

Дори тежък SUV с голяма рама и задвижване на всички колела може да се окаже в капан в снежна канавка. В такава ситуация всяка помощ би била полезна, дори ако тя идва само с две конски сили.

Този любопитен инцидент е от началото на седмицата в град Етридж (Тенеси, САЩ). Силните снеговалежи, които връхлетяха региона, явно изненадаха местните шофьори, несвикнали със студените зими. Собственикът на голям бял джип GMC Yukon вероятно не е имал време да смени гумите със зимни. В резултатът на това всъдеходът е поднесъл на хлъзгавия път и се е озовал в канавката, като задните му гуми увисват във въздуха.

Не е известно колко дълго е трябвало шофьорът да чака за помощ, която му е оказана от фермер амиш, който преминава по пътя с каруца с два коня. Джипът е закачен, а няколко души започват да бутат отпред. С общите усилия на хората и животните автомобила е изтеглен, съобщава The Drive.

Автомобилното издание припомня, че амишите, които не признават постиженията на прогреса, често помагат на озовали се беда шофьори.

fallback
  • #5
    До 2 ( преди 3 месеца )
    И ще го счупиш
  • #4
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Много яко, добре че не са се опитвали да използват джипа дето стои отстрани, че тогава трябваше и него да го вадят
  • #3
    Амааа ( преди 3 месеца )
    Всъщност, според Гугъл един кон обикновено има мощност от около 15 конски сили, така че в случая са били по-скоро 30 конските сили. Сега си тръгвам, че имаме среща на педантиците и не трябва да закъснявам, че ще ме отлъчат.
  • #2
    Архимед ( преди 3 месеца )
    Дайте ми опорна точка и достатъчно дълъг лост, и ще повдигна Земята.
  • #1
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Тук не са важни конете, а сцеплението. 700 коня на Тесла пикапа, като изгубят сцепление, са абсолютно безполезни.
fallback
Последни