IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Големият електрически Jeep - 600 коня и 3,5 секунди от 0 до 100 км/ч

Wagoneer S EV е един от двата модела на ток на марката, които ще излязат тази година (ВИДЕО)

Американският производител Jeep обяви, че планира да пусне първото си електрическо превозно средство за САЩ. То ще се казва Wagoneer S и ще се появи на пазара през есента на 2024 г. Компанията показа и кратко видео, едно изображение на колана и някои впечатляващи характеристики - мощност от 600 к.с. и време от 3,5 секунди за ускорение от 0 до 100 км/ч.


Jeep Wagoneer S


От Jeep посочиха, че Wagoneer S е изцяло електрическо превозно средство. То ще се предлага стандартно със задвижване на четирите колела с марката Jeep 4xe, заедно със системата All Terrains на компанията.

Към момента няма информация за размера на батерията, оборудването, технологията на двигателя или цената за Wagoneer S. Вероятно Jeep ще разкрие повече подробности с наближаването на датата на пускане в продажба през есента на 2024 г. Електрическият SUV ще излезе първо в САЩ, след което ще се насочи и към други ключови пазари по света.


Jeep Wagoneer S


Ог Jeep твърдят, че дизайнът на Wagoneer S е „движен от аеродинамичната ефективност“. Единствената тийзър снимка показва доста по-опростена визия спрямо другите модели на марката. Двата подобни на остриета странични входа от двете страни на долната броня напомнят за елементите, открити в друг електрически SUV, произведен в САЩ - Lucid Gravity.

Фирмената решетка със седем слота на компанията е осветена с LED, докато задният край вероятно ще включва солидна LED светлинна лента Всъщност колата изглежда почти идентична с концептуалния Jeep, показан през 2022 г.:



Wagoneer S е първият от двата електрически модела на Jeep, планирани за 2024 г., като по-малкият Recon също се очаква да влезе в производство някъде тази година. Двете превозни средства са първите стъпки в плана за промяна на портфолиото на Jeep, присъединявайки се към първия електрически автомобил на компанията - Avenger, който беше пуснат в Европа през 2022 г.


0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 месеца )
    Най-накрая и те да направят нещо по-вълнуващо като форма (въпреки, че страничната линия малко ми е диспропорционална с тая дълга задница) и вместо да му боцнат легендарното HEMI някаква електродивотия поредна
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    1-ви, и аз като го видях, първат ми мисъл беше, дали кат. Б ще е достатъчна за да търкалям това нешо.
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Това чудо на техниката сигурно ще тежи 3 тона и на десетата година ще е за скрап.