IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep подготвя конкурент на BMW iX

Луксозният електрически SUV ще носи името Wagoneer S и се очаква в Европа още догодина.

Макар да е създаден предимно за купувачи от САЩ, новият петметров луксозен SUV на Jeep, който може да се счита и за електрифициран съперник на Range Rover Sport и за директен пазарен опонент на BMW iX, ще пристигне и на Стария континент през 2025 г.


Jeep Wagoneer S


Моделът ще дебютира на американския пазар още през тази година. Дизайнът на автомобила е едновременно изискан и приключенски - линиите на каросерията говорят за впечатляващ финес и благородство, но не липсват и типичните за Jeep пропорции и детайли, подсказващи за сериозен офроуд характер. Съвременната интерпретация на фирмената решетка със седем вертикални лайстни изглежда доста ефектно.


Jeep Wagoneer S


Изцяло електрическото задвижване ще генерира около 600 конски сили, а очакваният пробег с едно зареждане е над 500 километра. Според сегашните планове на концерна Stellantis, марката Jeep ще продава само електромобили в Европа от 2030 година.

0 от 500
  • #1
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 7 месеца )
    Всъщност изглежда добре... за разлика от шегата iX което просто направи Мултипла дизайнерска икона. Толкова безумно грозна кола като iX рядко пускат.