IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-надеждните малки коли на пазара

Британски експерти посочиха и трите модела с най-много проблеми

Експертите от британското автомобилно издание WhatCar? съвместно с колегите си от застрахователната компания MotoEasy публикуваха резултатите си от проучването за най-надеждните малки коли на пазара. В случая това са хечбеци на възраст до 5 години. Оказва се, че през 2023 г. тяхната надеждност се е повишила от 92,1% през 2022 г. до 95,1%.


Най-надеждните малки коли на пазара


Класацията е направена след допитване до собствениците, които е трябвало да посочат с какви проблеми с колата си са се сблъскали през последните 2 години. И ако автомобилът е трябвало да влезе в сервиз, колко време е прекарал там и колко е струвал ремонтът му.

В случая данните обхващат 178 модела на възраст до 5 години от 32 различни марки. Посочен е Топ 10 на най-здравите малки автомобили, както и трите модела, които са имали най-много проблеми и затова е добре да бъдат избягвани.


Най-здравите малки коли на пазара (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #13
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Мини - климатик Дачия - двигател и скорости Хюндай и Киа - скорости Хонда - мултимедия Тойота - акумулатор Еднакво чупливи ли са?
  • #12
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Mini Hatchback най-надежден - спирам да чета
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Туй то ( преди 3 месеца )
    Малките японски коли са много здрави, иначе едно време на Vw - Лупото беше пример за издръжливост, както и Сеат Ибиза. Сега обаче не го наблюдавам този клас изобщо - минах от мини кола, през хечбек до малък седан - вече гледам към нещо по-голямо, широко и удобно
  • #10
    6 rate up comment 2 rate down comment
    до #8 ( преди 3 месеца )
    Личи ти, че никога не си имал нищо общо със Suzuki Jimny. Да здрава кола е, но не чак толкова, колкото си мислиш. Да кажеш, че е икономична също те издава, че не знаеш колко харчи, а то не е никак малко за този клас. Също така ще ти кажа, че е доста неудобна и друса, ако си решил да я караш градско. Това не е градска кола,въпреки размерите си. Това е истинска офроуд машина и силата и е извън пътя.
  • #9
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Абе ( преди 3 месеца )
    Мани ги тия жълти легени!
  • #8
    13 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Най здравата малка "кола" е Suzuki Jimny. То си е джипка направена за гората, да се кара в тежки офроуд условия..... Но имайки предвид малките му размери и икономичният атмосферния двигател 1.5 литра също е идеално и за градска кола. Има и отлична видимост, лесно е за паркиране. Зимата с хубави гуми нямаш грижи. 4х4 минава навсякъде.
  • #7
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Айго е също също много добра малка кола, която няма никакви проблеми. Много ги ползват на Запад за пощенски услуги, както и за разнасяне на пици и храна за в къщи. Навъртат много км. без проблеми и мн.нисък разход има. Под 5/100 е и самата кола е много евтина. Иначе за разхода Яриса е ТОП на ТОПА! Градско разхода е 3,5-4/100. Реален разход без да се стремиш да пестиш гориво. Аз съм го смъквал под 3/100, ако почна да пестя.
  • #6
    18 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Щом Мини е в топ 10, то....... и аз така реагирах. Все пак инглизи. Сложили 1 тяхно за цвят, виж ако бяха немците щеше да има една негерманска само. Иначе мини е на бмв. Счупено, но скъпо. Ненадежно, но лъскаво.
  • #5
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Яриса е най-надеждната малка кола която съм имал или по-скоро жената има. Втори Ярис кара и е чудесна във всяко отношение. Просто не виждам по-добро за сега. Джаз сме имали и той е супер, но много бързо му изгни ауспуха и съединителя бързо заминава. Скъпи са за подмяна и предпочетохме да я продадем така. Суифт също имахме. Проблем с шофьорската врата на която механизма отказа и трябваше да се подмени с нов, което не беше евтино, както и изпуснаха амортисьорите на 5-тата врата.
  • #4
    21 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Щом Мини е в топ 10, то изобщо няма смисъл да продължавам да ви генерирам кликове по-нататък разглеждайки другите модели. Точно Мини е един от най-проблемните малки коли. Толкова много проблеми има, че свят ще ви се завие, а отстраняването им е толкова скъпо, че все едно карате луксозна кола от най-висок клас.