IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Откриха огромна тайна колекция от ретро коли

Единственият автомобил, който не е от САЩ, е британският роудстър MG (ВИДЕО)

В САЩ е открита огромна колекция от ретро автомобили. Няколко десетки коли се съхраняват в голям хангар и в двора към него. На тази интересна колекция бе посветено и видео в YouTube канала IowaClassicCars, което ви показваме по-долу.


колекция


Всички тези коли принадлежат на дилър на автомобили от Айова. А колекцията се явява нещо като семеен бизнес, събирането на тези редки автомобили започва от бащата на сегашния собственик. Като цяло, това са автомобили, които по различни причини не са могли да бъдат продадени.

Автокъщата на семейството от Айова работи повече от 60 години. Болшинството от непродадените автомобили са събирани през периода от началото на 60-те до средата на 80-те години на миналия век. Най-старите коли са огромният Chrysler Newport от 1961 година и Plymouth Belvedere, произведен през 1962-а.


колекция


Най-ценните автомобили в колекцията са Pontiac Firebird от 1969 година, Oldsmobile Cutlass от 1965 година, както и третото и четвъртото поколение на Chevrolet Corvettes. Също така в хангара се съхранява рядък кабриолет Chrysler 300 от 1968 г., Plymouth Sport Satellite от 1969 г., Chevrolet Camaro и Monte Carlo от 1970 г. Единственият автомобил, който не е от САЩ, е британският роудстър MG.

Отвън стои добре запазен Rambler Classic 770 от 1966 г. Сред по-късните модели си струва да се отбележи Pontiac Fiero със средно разположен двигател, както и SUV-та и пикапи Dodge Ramcharger, Ford F-series и GMC Sierra. Състоянието на колите е различно: някои са доста добре запазени, други се нуждаят от ремонт. Сега се планира разпродажбата им на търг.



 

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 3 месеца )
    Е, колко коли можеш да караш? 3-4, не повече... Другите ги гледаш. Ако не можеш, продаваш/бракуваш/съхраняваш/каквото дойде... :)
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Като са толкова ценни защо ги продават а не си ги карат/реставрират сами се сетете, гробници!
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Chicho_Ficho ( преди 3 месеца )
    Не ни мисли ще си ги караме още дълго време V8'аците :)
  • #1
    3 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Сега е момента за продажба, докато хората все още си купуват динозаври (а пардон двг коли). След няколко години и най-страстните любители на двг ще се откажат да ги карат, поради поскъпването на петрола.