fallback

Собствениците на Porsche Carrera GT все още не могат да карат колите си

Девет месеца след обяването на сервизна акция ремонтът на автомобилите дори не е започнал

През април 2023 г. Porsche изтегли почти всички Carrera GT, продадени в Северна Америка. Това е много рядка суперкола, като в случая става въпрос за 489 автомобила. Всички те са спрени от движение, производителят посочи като причина „опасност от инцидент“. Явно обаче проблемът е сериозен, тъй като 9 месеца по-късно предупреждението все още в сила, а колите не са ремонтирани, съобщава Jalopnik.

Говорител на компанията потвърди, че няма финализирано решение на проблема, като вероятно ще минат още няколко месеца. Очаква се това да стане най-рано през юни така година, което означава, че автомобилите ще са били спрени за 14 месеца.

Всъщност, технически автомобилите могат да бъда карани, като в случая Porsche „категорично препоръчва" това да не се прави, но забрана няма. Някои от собствениците обаче явно са научили, че застраховката отпада, ако нещо се случи по време на шофиране в периода след издаване на препоръката. През Jalopnik това беше потвърдено и от представител на застрахователна компания.

Проблемът в случая е свързан със сферичните шарнири, свързващи компонентите на окачването на носачите. Porsche откри някои счупени стави по време на стандартна проверка на автомобила, за които собственикът на автомобила очевидно не е знаел. Оказва се, че материалът, използван за тяхната направа, не осигурява „достатъчна устойчивост и е застрашен от поява на корозия, когато е изложен на сол и механично напрежение през експлоатационния живот“.

Ремонтът, който трябва да бъде направен, е поставяне на нови детайли, но девет месеца по-късно това не се случва. Засега от Porsche не разкриват други подробности, но е ясно, че собствениците на Carrera GT, които със сигурност са милионери, ще трябва още известно време да се задоволят с няколко друга кола от гаража си.

 

fallback
  • #9
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Учудвам се защо само в САЩ са спрени да не се ползват. Явно щот американците са достатъчно т...ъ...пи за да управляват такива автомобили. Както колегата с коментар 8 е подчертал,не може с такъв супер автомобил да правиш компромис с всяка една негова част и гумите,след като нямаш и опита да управляваш такъв автомобил.Колата в случая не е виновна,а за смъртта на Уокър е виновен тоз дето е карал Поршето.
  • #8
    Доктора ( преди 3 месеца )
    До анонимен: Как не се е разбрало каква била причината за катастрофа като напълно официално си го казаха : Роджър Родас (човекът, шофирал Поршето) се е силил с оригиналните (10-годишни) гуми при суперкола с централно разположен мотор на задно предаване с 612к.с. с ръчни скорости, без тракшън контрол и тегло под 1400кг.
  • #7
    Факт ( преди 3 месеца )
    Никой за 25 години не пусна Нецо срещу Карера щото.последната пада позорно на драг и на писта
  • #6
    Пропов ( преди 3 месеца )
    Те тия коли и без това ги държат заключени като държавни облигации. Кой ще изкара на пътя такава кола?! Че цената и пада чувствително след всеки навъртян километър. Сега собствениците са истински щастливи. И да ги моли някой за едно кръгче, за едно клипче - не може , забранено е!
  • #5
    #3 ( преди 3 месеца )
    Как точно е пострада имиджа им покрай Carrera GT????
  • #4
    Ха ха ( преди 3 месеца )
    Порше- скъпа, недвижима собственост за хора "разбиращи" смисъла на шегата "германско качество"!
  • #3
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Хммм, сещам се за инцидента с Пол Уокът от 2013г... Така и не се разбра тогава какъв точно беше проблема и защо стана инцидента... Явно проблемът е сериозен, щом толкова време се бавят. Надали опира до пари. Всичко е до имиджа им, който доста пострада покрай този модел, а и май проблемите са много сериозни щом се мотат толкова...Може и да разберем какво се е случило с Пол....времето ще покаже каква е истината...
  • #2
    Лудория ( преди 3 месеца )
    Е, случва се и на други компании. Но те си признават, не прехвърлят проблема върху потребителя и спират модела. Сега, ако спрат всички проблемни автомобили, освен Тесла Роадстър, кой друг ще се движи?
  • #1
    Не е вярно ( преди 3 месеца )
    Това може да се случи само на Тесла и на никой друг автомобил! Долна инсинуация, платена от Тесла за оронване на престижа на Порше!
fallback
Последни