IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Забравете ключовете, следващата ви кола ще се отключва с поглед

С новата технология за лицево разпознаване ще може да се плаща при зареждане

Технологията за лицево разпознаване е една от най-популярните функция в новите технологиите и мнозина хора вече я ползват за отключване на екрана на своите смартфони. Компанията Continental планира да използва същата технология за отключване и стартиране на автомобила.


лицево разпознаване


В случая идеята е технологията да може да бъде инсталирана както вътре, така и извън автомобила. В допълнение към стартирането на превозно средство, разпознаването на лица в информационно-развлекателната система може да се използва и за улесняване на цифровите плащания, да речем, при зарядно устройство за електромобили.

От Continental посочват, че лицевото разпознаване се комбинира с друга иновация, която за първи път беше представена на изложението за електроника CES в Лас Вегас още през миналата година. Това е специална камера, която е разработена от германския производител на автомобилни части и оборудване. Тя се монтира зад екрана на информационно-развлекателната система и може да „вижда“ през него. Благодарение на това, дизайнерите на превозни средства не трябва да променят интериора им, за да използват тази технология, а камерата така или иначе е интегрирана в това, което шофьорът гледа.

Камерите на Continental също могат да бъдат безпроблемно интегрирани в B-колоната на превозното средство, за да отключат автомобила. За да гарантира, че разпознаването е сигурно, камерата проверява чертите на лицето и е така програмирана, че да търси кожа, тоест няма как електромобила да бъде отключен със снимка на собственика.


лицево разпознаване


Нова технология позволява различни настройки. Например, тя може да бъде програмира така, че да активира двигателя, веднага щом шофьорът се приближи. Може също така той да предостави данни на децата си, така че и те са отключват колата с лицето си, но не и да го стартират.

В допълнение към технологията за разпознаване на лица, Continental казва, че работи върху екрани, които се интегрират безпроблемно в B-колоната на автомобила. Почти невидими, когато са изключени, те биха светнали, когато собственикът се приближи, за да съобщи неща като състояние на зареждане, дали вратите са заключени и други.

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Я къш ве ***** ( преди 3 месеца )
    Аз пък предлагам като застанеш до вратата, преди да влезеш да излезе и плювалник да тества, и писоар да се изпикая да ми провери ДНК-то аз ли съм, не съм ли , имам ли некоя болест - нямам ли, после като седнеш на седалката и тя отчете че си седнал агресивно и те изкара *** - направо колана да те хваща през ръцете и да те задържи вместо кука. Всичко това - изцяло в наш интерес, за нашето добро , за доброто на обществото и бляблябля простотиите, които ни екскремират медиино.
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Браво ( преди 3 месеца )
    Голяма иновация. Аз предлагам нещо още по сигурно - колата да се отключва плюнка. Отстрани на вратата да изкача един плювалник, там се изплюва собственика и колата прави ДНК анализ на плюнката в реално време и отключва вратата. А междувременно ще може да анализира и плюнката за наличие на наркотици.
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До 1 ( преди 3 месеца )
    Камерите за следене на очите на водача вече ги вграждат в много от новите камиони, така че в комбинация с "дистанционния изключвател" скоро "паленето" на колата ще е доста условна операция, т.е. може и да стане, може и да не стане - всичко ще зависи от кефа на "системата". И всичко това в името на общата сигурност и благо, разбира се, бе, какво си помислихте пък вие конспиратори такива?
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    ПОнеже вече няма с какво да привличат клиенти, се започва с глупоститие. МБ ще те селди в какво насторение си... ами освен да вкарат и ирисова диагностика и директно да те карат по направление?