IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Напук на критиките, голямата решетка работи в полза на BMW

Подигравките не пречат на ръста на продажбите на 4-Series и 7-Series

BMW е голям фен на големите бъбрековидни решетки в наши дни, като този подход беше подложен на критики и подигравки най-вече в интернет-пространството. Оказва се обаче, че това не е влияе на потребителите, като двата основни модела с това дизайнерско решение - 4-Series и 7-Series, записват огромен ръст на продажбите през 2023 г.


BMW


Статистиката показва, че продажбите на 7-Series са нараснали с цели 80,9%, докато тези на 4-Series са се увеличили с 37,4%. За това, разбира се, важна роля играят и други фактори. Сред тях е пандемията, която причини проблеми с производството и във веригата за доставки, като те бяха разрешени едва през миналата година. Съответно, имаше сериозен спад на продажбите, които сега постепенно се завръщат към нормалните си нива.

Друго нещо, което си струва да се спомене е, че BMW продава различни коли от тези два модела. 4-Series, например, вече не е обикновено купе с два врати, задвижвано на бензин. Освен него баварците предлагат електрически седан, а също така седан и купе с ДВГ, както и М-модели. Същото важи и за 7-Series, която при смяната на поколенията получи изцяло електрически вариант i7, предлаган в различни версии.


BMW


Въпреки това, продажбите на други модел в конвенционален стил като 2- и 3-Series не отбелязват съществени подобрения на продажбите като 4- и 7-Series. Изключение прави единствено Z4, което получи версия с механични скорости и като цяло отчита ръст с 20% през миналата година.


0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Друг Гост ( преди 3 месеца )
    Честно казано посвикнах с 4-ката, а 7-цата не е кола за каране, а за возене - може би са я харесали отвътре. 7-цата е вече 5.4м. Иначе, според мен, 7-цата е много грозен
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Да, но той е казал, че ръстът е БЛАГОДАРЕНИЕ на решетките? Много по-точно е да се каче, че колите имат ръст ВЪПРЕКИ тях. А имат, защото А) са чисто нови модели, а продажбите винаги скачат много след смяна на поколението; и Б) всъщност са доста добри коли, съдейки по ревютата.
  • #3
    12 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Как може човек с нормално зрение да си закупи 7ма серия!? :D
  • #2
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Itso ( преди 3 месеца )
    Баси грозната кола, мен ще ме е срам да карам такава каpyца.
  • #1
    14 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Коли като БМВ и Мерцедес често се купуват основно заради емблемата, а не заради това което седи зад нея. Та и ла*но да исзерат пак ще се купува, макар да не стане пазарен хит.