IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тази 50-сантиметрова количка струва колкото нова Mazda

Моделът на Ferrari 296 GT3 е в мащаб 1:8 и ще се продава за 18 000 долара (ВИДЕО)

Превозното средство на тези снимки изглежда като състезателна кола Ferrari 296 GT3. То има крила в ъглите на предната част, както и вентилирани калници. Страничните огледала са правилно монтирани на елегантно извити рамена, има и комплект състезателни гуми Pirelli. Единственият проблем е, че това не е GT3. Не е дори и истинска кола, а умалена реплика на оригиналния автомобил.


Ferrari 296 GT3


Това Ferrari 296 GT3 в мащаб 1:8 е най-новото творение на компанията Amalgam, като дължината му 56 см. То е направено с помощта на данните за оригиналната спортна кола, предоставени от Ferrari и разполага с всички детайли от него. Инженерите и дизайнерите на Amalgam са създали различни отливки и форми за производство на частите на модела, като цялостният процес на разработка е отнел 3000 часа. Сглобяването на всеки модел отнема 300 часа.

От Amalgam твърдят, че всеки визуален аспект на истинския 296 GT3 присъства в репликата. Това включва изключително детайлен интериор, оборудван с колани, ремъци, превключватели, копчета и истински волан на Ferrari, украсен с бутони и превключватели.



Вратите се отварят, за да осигурят ясна видимост вътре, но за съжаление няма да как да повдигнете капака на двигателя, за да видите поставения под него V6 с двойно турбо.

Amalgam ще построи 199 от тези реплики на 296 GT3, като компанията може да проектира всяка от тях според спецификациите на клиента. Освен това компанията има достъп до специфичните цветове на Ferrari, така показаните нюансите не са просто близки, а точно съвпадение. Цената за изработката на такъв автомобил също е доста сериозна, като в уебсайта на Amalgam са посочени 18 090 долара. А това е повече от чисто това автомобил от по-нисък клас.


Още снимки на струващото 18 000 долара умалено копие на Ferrari 296 GT3 - вижте в галерията:

0 от 500