IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Куче зад волана и крадци от Формула 1: Най-гледаните клипчета през 2023

Тези видеа от истинския живот се превърнаха в истинска сензация в социалните мрежи

Дори и най-добре измислените предавания не могат да се мерят със случайността като развлекателен потенциал. И тази година създаде стотици автомобилни клипчета, превърнали се в сензация в социалните мрежи. Ето една малка селекция от най-популярните: от куче зад волана до най-бързите крадци в света.

Крадците от Формула 1
Най-гледаните видеоклипове за автомобили много често включват най-долната и отвратителна порода хора - автокрадците. Все пак тези трима, заснети от охранителна камера в Испания, заслужават респект заради самата скорост, с която отмъкват гумите на невинно паркирания автомобил. Биха могли да си изкарват честно парите във Формула 1.
 


    
    
Не карах аз, караше кучето
Това не е точно видео, разбира се, но снимката от камера за скорост в Словакия, на която зад волана ясно се вижда куче, стана сензация и в Youtube. На всичкото отгоре четириногото е превишило значително разрешената скорост. Впоследствие полицията спря и глоби собственика на колата. Той се оправда, че кучето скочило в скута му точно преди да мине покрай камерата.
 


    
     
Най-опасният подкаст
Записването на подкаст не звучи като особено рисково начинание, но то едва не струва живота на Нейтън Рийвс и Алексей Рейес. Двамата тъкмо привършваха записа на поредния епизод, когато загубил контрол автомобил се вряза във витрината на кафенето, в което се намираха. За щастие и двамата се разминаха само с леки наранявания, а като частична компенсация подкастът им стана световноизвестен - поне за кратко.
   


   
    
Рали в мола
Това видео от Канада показва вероятно най-мързеливия обир на мол в историята: за да не се хаби да слиза от кола, бандитът нахлува с нея в търговския център "Воън Милс" в малките часове една сряда, и после направо паркира вътре в магазините, от които иска да "пазарува". Всякакви прилики с филма "Блус Брадърс" са съвсем случайни...
  


    
      
Когато завалят крави
На английски "raining cats and dogs" - "валят котки и кучета" - е просто израз за много силен дъжд. Но на този път в Северна Каролина, САЩ, в един момента завалели... крави. Животните се изтърсвали едно по едно от внезапно отворила се врата на камион и предизвикали сериозен шок у каращите отзад.
  


   
    
Дъното на автомобилите
Lowrider културата - да снижиш колкото е възможно повече колата си до асфалта - вече е напълно обезсмислена, след като няколко весели италианци от Carmagheddon стигнаха до дъното й, съвсем буквално. Създаденият от тях lowrider се състои само от покрива и предния капак на Fiat Panda. За да слезеш по-ниско от това, ще ти трябва земекопна машина.
  


   
    
Да изчезнеш за 10 секунди
Още един невъзмутим автомобилен крадец, този път от Бразилия, който посред бял ден и за някакви си десет секунди смъква и двата предни фара на паркирано Porsche Taycan.
   


   
     
Когато много бързаш
Подобно на трамваите в София, и училищните автобуси в Америка задължават целия трафик зад тях да спре, когато те са спрели. Но този шофьор в Северна Каролина не спази закона, пресече двойната линия и на косъм не уби две деца. От полицията уточниха, че шофьорът е арестуван и той вече е бил с отнета книжка.
  


    
     
Изгнилата Tesla
Този собственик на Tesla Model S преживя шока на живота си, след като паркира за месец автомобила си в охраняем гараж в Турция. Когато се върна да си вземе колата, той я завари цялата "изгнила". Воланът, седалките и целият интериор бяха покрити с жълтеникава, подобна на ръжда плесен. Така и не се изясниха причините - дали в гаража е било извънредно влажно, или е имало нещо забравено в автомобила.
  
 


  
   

0 от 500