IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фирма за коли под наем отказа да даде Mercedes-AMG на шампиона във Формула 1

Според правилника на компанията Макс Верстапен бил прекалено млад, за да кара германската суперкола

Трикратният световен шампион във Формула 1 - Макс Верстапен, попадна в доста неловка ситуация в Португалия, където офис на компанията за коли под наем Sixt отказа да му даде Mercedes-AMG GT. А посочената причина е младата му възраст, която не му позволява да кара такива автомобили по обществени пътища, съобщава The Sun.


Mercedes-AMG GT 4-Door Coupе


Нидерландският пилот е бил на почивка в Португалия, където решил да наеме купето с 4 врати Mercedes-AMG GT, но получил отказ. Служител на Sixt казал на Макс, че е „твърде млад“, за да кара суперкола, развиваща максимална скорост от 315 км/ч. Според правилника на фирмата, подобни автомобили се доверяват само хора на 30 и повече години, а Верстапен навърши едва 26 през септември.

По ирония на съдбата, това е кола на Mercedes-AMG - тима, срещу който Верстапен и неговият Red Bull Racing се борят в шампионата на Формула 1 през последното десетилетие. В замяна на шампиона е беше предложено да наеме BMW 5-Series, чиято максимална скорост е принудително ограничена до 250 км/ч.

В крайна сметка наемането на Mercedes-AMG GT е уредено от мениджъра на Верстапен - Раймонд Вермюлен. По-късно от Sixt се извинили на Верстапен, като казали, че понякога по изключение е възможно да се отклони от приетите правила. И отсега нататък Макс Верстапен ще може да наема ог фирмата всяка кола, която пожелае. Компанията не се съмнява в неговите шофьорски умения и опит в управлението на мощни автомобили.

Самият Верстапен се състезава във Формула 1 от 2015 г., като дебютира в шампионата, когато е на 17 години и 165 дни. През следващия сезон, карайки за Red Bull Racing, той спечели първата си Гран При на 18-годишна възраст в Испания, ставайки най-младият пилот, който някога е печелил състезание от Формула 1. От този момент нататък Макс спечели още 53 състезания и завърши на подиума 98 пъти.


0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    иван ( преди 3 месеца )
    Използвали са случая да си направят малко реклама. Мерцедес не е за всеки, пък дори и Верстапен да се казваш.
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Истинският ( преди 3 месеца )
    Ето един пример как се създават изкуствени герои
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Сърбал съм попарата ( преди 3 месеца )
    Sixt са големи негодници. Редовно ходя в командировки в западна Европа и вземам коли под наем. Нашата фирма работи със Sixt. Няма случай да не са надписали ваучера , за който сме се разбрали. Или някаква застраховка или такса за върната кола с непълен резервоар, въпреки , че винаги ги връщам с пълен. Сумите не са огромни - 40-50 евро , но е много нагло и неприятно. Така работят и в Нидерландия и Белгия и Франция. Страшни *** са.
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Ийст Енд ( преди 3 месеца )
    Аз също попаднах в смешнаситуация през юни когато старши инструктора на пилотите на Астон Мартин ме попита за кой *** съм карал преди след като завъртях няколко обиколки с машината им. Преди това ме бяха прикрепили за един младши инструктор да разучавам пистата с една М2ка, завъртайки серии от тестови обиколки на пистата. Стана ми смешно да питат дядка като мен.
  • #5
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Служителят на Sixt все пак е бил прав - отказал е да му даде колата не защото се съмнява, че може да кара, а защото има правила, които го забраняват. И ако Верстапен наистина е пич и човек на място, би трябвало да приеме правилата, а не да търси мениджъра си да му урежда специално отношение.
  • #4
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Пропов ( преди 4 месеца )
    Ми той малко под напрежение да се окаже , нещо да не стане на неговата и прави катастрофа. Колко години вече го гледаме това. Те затова и взеха да го пускат по състезанията все първи, че да не стават сакатлъци. Е като тръгна втори наскоро и още на първия завой избута Льо Клер. Така де, и аз не бих му дал колата си, хората го знаят че не е стока.
  • #3
    9 rate up comment 7 rate down comment
    radoslav ( преди 4 месеца )
    Алонсо и Хамилтън могат да карат по добре от тоя пъпчивия.
  • #2
    12 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Верстапен ако не може да кара не знам кой може?
  • #1
    16 rate up comment 10 rate down comment
    Не ( преди 4 месеца )
    ми е симпатичен. Лично мнение.