IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов автомобилен алианс ще разработва батерии за електрически коли

JLR, Volvo, Lotus и Polestar обединяват усилия и в система за зареждане на премиум и луксозни модели

Четири големи автомобилни производители обединиха сили в нов съюз. Той включва марките Volvo, Polestar и Lotus, принадлежащи на холдинга Geely, както и компанията Jaguar Land Rover (JLR). Всички те ще търсят съвместно решения в областта на попълването на енергийните резерви на електрическите автомобили и ще разработят на нов стандарт за зареждане за премиум и луксозни модели, който ще стане алтернатива на северноамериканския NACS от Tesla.


Volvo EM90


Създаването на нов съюз беше обявено на специализирана конференция, проведена в Китай. Асоциацията, включваща Polestar, Volvo, Lotus и Jaguar Land Rover, се нарича Shanchong (Swift Charge или „бързо зареждане“). Тя ще трябва да се възползва максимална от повишаващия се интерес към електрически коли, който през тази година се отчита на основните пазари по света.

Това не е първото подобно обединение на производители, присъстващи на китайския пазар, чието цел е да развият електрически транспорт и инфраструктура за него. Така през ноември Mercedes-Benz Group China и BMW-Brilliance Automotive обявиха стратегическо партньорство в областта на зарядните станции, като те възнамеряват съвместно да създадат мрежа от първокласни зарядни станции в страната.

Що се отнася до стандарта за зареждане, Tesla засега има сериозно предимство. Компанията успя да наложи „американски“ стандарт за зареждане в Северна Америка (NACS), който се използва както от местните концерни Ford и General Motors, така и от американските подразделения на Volkswagen Group, Mercedes-Benz, BMW Group, Toyota, Nissan, Subaru= Споменатите JLR, Volvo Cars и Polestar също се съгласиха да преминат към него.


0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Вин ( преди 4 месеца )
    "Тя ще трябва да се възползва максимална от повишаващия се интерес към електрически коли, който през тази година се отчита на основните пазари по света."Повторение за "специалистите ", които под всяка статия във форума"нареждат" бъдещето на електрификацията, понеже клиентите се разочаровали от тях!
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Демек европейските марки на китайците и индийците :D