IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

5 автомобилни технологии, които ще се променят с изкуствения интелект

Сред тях са автономното шофиране, както и управлението и зареждането на батерията на електрическите коли

2023 ще бъде запомнена като годината на изкуствения интелект (Al). Всички говорят за него, като някои се страхуват, а други го хвалят. Той се превърна в глобална тема, засягаща много аспекти, в това число и автомобилите.


5 автомобилни технологии


Някои хора използват термина „изкуствен интелект“, за да опишат технологии, които сами те се създали, въпреки че времето им още не е назряло. Според тях, в тази категория попадат дори роботи и дроиди, познати от филми като „Терминатор“, „Междузвездни войни“ и „Блейд Рънър“. Реалността обаче ни казва, че това са компютри, свързани с мрежата и обучени чрез милиарди и части информация.

Следователно сценариите от научната фантастика са далеч. В същото време обаче изкуственият интелект все повече и повече ще завладява нашите автомобили. Ето 5 технологии, които ще се променят основно с помощта на изкуствения интелект.


5 технологии, които ще се променят с изкуствения интелект (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 3 месеца )
    Според мен това горе са по-скоро глупости и писане без познаването на материята. Но те така правят и самите автомобилни производители, така че няма изненада. ChatGPT в Ситроен?! За изчсленията на маршрути - то и сега се прави в телефона. За предпочитаната музика да използваш сложни и скъпи изчисления?! Освен това опасностите са ясно и описани и са едно от малкото неща, което се случва и в момента.
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    ИИ може да установи на къде ще завива 'кратунката' и да включва мигача,това ще е полезно за останалите водачи на МПС в движение
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Ще бъдат разпознавани опасни водачи от АИ, техните номера и коли ще бъдат засичани, рипортвани и баннати от пътя.
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Дърта консерва ( преди 4 месеца )
    Добре, че нито една от въпросните 5 технологии не ме вълнува. Не ми пречи да си карам с две ръце и два крака, четейки хартиена карта и слушайки радио. И да, в моите коли (мн.ч) нямам дори Блутут, камо ли таблет. Преди някой "милениъл" да се опита да ми оригиналничи - личният ми телефон е с копчета, че не ми се занимава с рутване и рефлаш на Андроиди.
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Глупости