IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M5 Touring беше разкрито в коледен клип

Баварското суперкомби пристига до месеци с plug-in хибриден V8 със 750 коня (ВИДЕО)

Под коледната елха на BMW е един от най-големите подаръци за феновете на марката - новото M5 Touring. Поне така казва баварския производител в нов тийзър на своето супер комби. То беше видяно няколко пъти по време на тестове на „Нюрбургринг“, но сега най-после се появява в официалния си вид.


BMW M5 Touring


Вече е известно, че премиерата на „семейното“ М5 ще се състои през втората половина на 2024 година, а от снимките и това видео може да се добие представа за външния му вид. Добре подчертаният спойлер и големият дифузьор са основните елементи, които ще отличават спортният модел от всички останали 5 Series Touring.

Супер комбито ще получи също така по-агресивна предница и специални алуминиеви джанти, докато в салона ще се залага на нова технология и седалки с карбонова рамка, подобни на тези на M3 Touring. Няма да липсват възможности за персонализиране - от цвета на купето до тапицерията и цветовете на интериора.

BMW M5 Touring ще следва пътя на седана M5, възприемайки plug-in хибридно задвижване, което най-вероятно ще бъде същото като използваното в XM. Тава означава, че под капака ще имали 4,4-литров туин-турбо V8 и електромотор със съвкупна мощност от 750 к.с.



Семейният вариант на M5 ще може да измине няколко десетки километра в изцяло електрически режим, но основното, върху което са се съсредоточили инженерите на спортното подразделение на BMW, е производителността. Комбито ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди, а максималната скорост, първоначално ограничена на 250 км/ч, ще се увеличава до 289 или 300 км/ч при добавянето на някой от допълнителните пакети.

Предишните поколения на M5 Touring са едни от най-редките M, произвеждани някога. E34 излезе в тираж от 891 бройки, докато E61 беше ограничен до 1025 единици. Все още не е ясно как ще се процедира с новия модел.


0 от 500