IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Джуджаро: Cybetruck e Пикасо на автомобилите

Илон Мъск разбира желанието на хората да изпъкват, обяснява великият дизайнер

След като веднъж вече защити спорния дизайн на Tesla Cybertruck през ноември, сега Джорджето Джуджаро отиде дори по-далеч, определяйки пикапа като "Пикасо на автомобилите". Италианецът, смятан от мнозина за най-великия автомобилен дизайнер в историята, заяви това в интервю за вестник La Repubblica.
  
    
Tesla Cybertruck
   
     
"Пикасо направи революция в рисуването, защото имаше нужната смелост", обяснява Джуджаро. "Той бе майстор на декомпозирането на реалността... Този Cybertruck е Пикасо на автомобилите". Според Джуджаро, Илон Мъск е премахнал с един замах всички традиционни очаквания по същия начин, по който великият испанец го правеше в изобразителното изкуство.

В известен смисъл ръбатият и изработен от листове неръждаема стомана Cybertruck е повлиян от самия Джуджаро. Досега единствената кола в историята с външност от небоядисана стомана бе DeLorean DMC 12, създаден от италианеца.

"Този автомобил ще е огромен успех, защото хората искат да изпъкват, да бъдат забелязани", обяснява Джорджето Джуджаро. "Това не е търсене на хармония и съвършенство, а на емоция и на издръжливост".
   
    

Джорджето Джуджаро, Джон ДеЛориън, DeLorean DMC-12
Джуджаро (вляво) с Джон ДеЛориън и с DMC-12 - единствения автомобил преди Cybetruck, продаван с панели от небоядисана неръждаема стомана
   
     
Роден през 1938, Джорджето Джуджаро е един от най-влиятелните дизайнери на последния век. Между стотиците негови проекти са такива емблематични автомобили като Alfa Romeo 1750, Alfasud и Brera, Audi 80, BMW M1, Fiat Panda, Fiat Punto, Iso Grifo, Lancia Delta, Lotus Esprit, Maserati Ghibli, Volkswagen Golf и Scirocco.
  
    

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Основно ме дразни в пикапа на Тесла е, че и фаровете и задните червени светлини са една непрекъсната лента вместо между тях да има разстояние което не свети според мен би било съвсем друго макар да е сравнително лека корекция. Ще разберем с времето дари си струва и дали ще смъкнат цената достатъчно защото уж това е целта
  • #2
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 8 месеца )
    Ха-ха! Джуджаро мноого тънко е намекнал че това е автомобил за комплексари.
  • #1
    15 rate up comment 9 rate down comment
    Striker ( преди 8 месеца )
    И без мнението на Джуджаро (безспорно велик) е ясно, че Cybertruck e нещо съвсем различно! И много яко, според мен! Типично за Тесла.