IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайската Zeekr официално стъпи на европейския пазар

Първият доставен автомобил е моделът 001 в топ-версията Privilege AWD

Компанията Zeekr, която принадлежи към автомобилния холдинг Geely и е специализирана в производството на премиум електрически автомобили, официално навлезе на европейския пазар. Първият модел, който ще се продава на Стария континент е електрическият кросоувър Zeekr 001, като той е разработен съвместно със специалистите на Volvo.


Zeekr 001


Първият екземпляр от модела вече е предаден на собственика. Предаването на ключовете на електрическия автомобил се състоя в новия високотехнологичен сервизен център на компанията в Зейст (Нидерландия). Това се случи почти четири месеца след началото на производството на Zeekr 001 за европейския пазар.

Първият доставен Zeekr 001 е флагмаската версия Privilege AWD. Изпълнителният директор на Zeekr Europe Спирос Фотинос, търговският директор Лотар Шупе и ръководителят на продажбите в Нидерландия Марк Брас присъстваха на предаването му на собственика.


Zeekr 001


Цената на тази версия на модела започва от 67 490 евро. Автомобилът е оборудван с два електрически мотора, които заедно произвеждат 536 к.с. мощност и 686 Нм въртящ момент.

Този силов електрически агрегат позволява на Zeekr 001 да ускори от място до 100 км/ч за 3.8 секунди. С едно зареждане автомобилът може да измине до 580 км. Китайският производител на електрически автомобили ще продължи да увеличава доставките на този модел в Европа, а през следващата година ще започне да предлага на купувачите X SUV.


0 от 500