IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

JLR вече приема поръчки за електрическия Range Rover

Все още не е известно кога ще започне производството на модела

Най-нетърпеливите да притежават Range Rover Electric вече могат да се записват предварително в списък с чакащи преди официалното отваряне на поръчките. JLR вече показа някои стилни детайли на Range Rover Electric, включително неговия порт за зареждане, колела с EV-маркировка и решетка, която е затворена, но наподобява тази на Range Rover, задвижван с ДВГ.


Range Rover EV


Все още не е потвърдено кога точно започва производството. След една година виртуална разработка, JLR започна тестване на физически прототип на първия по рода си електрически Range Rover. Обещава се „възможност да отидете навсякъде, като възможностите за теглене, газенето и технологията за всякакви терени надминават всеки друг луксозен електрически SUV“.

„На път сме да създадем най-тихия и изискан Range Rover, създаван някога“, каза Томас Мюлер, изпълнителен директор продуктов инженеринг в JLR. „И както се повтаря в историята, Range Rover ще продължи да определя стандарта. Това ще бъде првият по рода си електрически луксозен SUV, който може да изпълни обещанието на Range Rover. Истински глобален луксозен продукт, все още невиждан в индустрията.“


Range Rover EV


Електрическият Range Rover ще има „уникална конфигурация за активно неутрализиране на шума от пътя и специален звуков дизайн“ и ще предлага производителност, „сравнима с флагмански Range Rover V8“. Наред с това ще използва 800V електрическа архитектура, въпреки че JLR все още не са уточнили спецификациите на батерията като химия, капацитет и скорости на зареждане.

Сега прототипите се тестват на различни места, включително Швеция и Дубай, при температури, вариращи от -40°C до 50°C, като компанията гарантира здравината на своята електрическа задвижваща система, шаси, под и батерия.

0 от 500