IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Лидерът на Северна Корея се сдоби с нов Maybach въпреки санкциите

Ким Чен-ун вече се вози на още по-луксозна лимузина от най-висок клас (ВИДЕО)

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун смени личния си автомобил с Mercedes-Benz Maybach S650, въпреки санкциите, които се прилагат срещу страната му. Това съобщи южнокорейската телевизионна компания SBS.


Ким Чен-ун


Ким Чен-ун се появи с новата си лимузина на националния конгрес на майките, проведен в Пхенян. В излъчения репортаж от събитието се вижда, че колата е различна от тази, на която се возеше държавният глава досега. Маркировките на Maybach са разположени зад задната врата, а надписът S650 е на багажника.

Отбелязва се, че от 2006 г. е невъзможно да се внасят и продават такива автомобили в КНДР, тъй като те попадат в категорията „луксозни артикули“, като износът им е забранен с решение на Съвета за сигурност на ООН.



По-рано тази есен Ким Чен-ун посети Русия, като използва стария си Mercedes, който нямаше маркировки Maybach и S650. Севернокорейският лидер, както предполага SBS, е сменил колата през октомври или ноември тази година.

Подобно нещо не се случва за първи път, като явно санкциите срещу Северна Корея не спират доставките на подобни стоки в страната. Вестник New York Times проведе разследване, което показа, че са нужни 4 месеца, за да може автомобил от висок клас да бъде закаран в страната, като по пътя си той преминава през поне 5 държави.


0 от 500