IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо трябва да огледате колата си отдолу, след като я вземете от ремонт

Шансът да попаднете в мошеници в сервиза не е никак малък, предупреждават експерти

Поскъпването на автомобилите - както нови, така и употребявани, доведе и до увеличение на цените на ремонтите. И за да спестят пари от това, много собственици се обръщат за помощ към по-малки сервизи, където е доста по-евтино, но в същото време не се държи особено на репутацията.


сервиз ремонт


По тази причина експерти от индустрията предупреждават, че подобни действия могат да доведат до по-сериозни проблеми. И съветват шофьорите внимателно да огледат колата си, особено нейната долна част, когато я взимат след ремонт в такъв сервиз.

Някои безскрупулни майстори, например, могат да изрежат скъпия катализатор от изпускателна система, за да го продадат на черния пазар. Преглед на колата отдолу ще покаже, че устройството за пречистване е отстранено и на негово място е заварена тръба.

Освен това зачестяват случаите, когато по време на ремонт на окачването, нови части, закупени от собственика, не са монтирани на автомобила, а са продадени на други хора. И на колата на клиента са поставени резервни части, които са били използвани преди това.

Ремонтът в сервиз със съмнителна репутация крие и други рискове. По време на диагностиката на окачването, например, механикът може да посочи части, които според него са увредени, но всъщност могат да продължат да служат. Съответно собственикът се съгласява на тяхната замяна, но това не се случва и той получава колата си със старите части.

В такава ситуация новите резервни части, закупени от собственика на автомобила, остават в сервиза. Ето защо, след ремонт, е наложително да се изисква да се покажат частите, свалени от колата, както и да се провери какво точно е извършено в сервиза.


0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Свалени от колата? ( преди 5 месеца )
    Оставянето в колата на старите свалени части не е гаранция,че са поставени нови. Старите части може да са от друг автомобил от същата марка.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Нерон ( преди 7 месеца )
    САМО ГЛУПОСТИ. След извършване на услугата ако не получите документ за вложения труд и части просто не ходете там. А за колегата с чупенето на зъби .... Има и други нинджи та не се знае дали и ти няма да си на лекар
  • #4
    0 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Нали и те къща хранят и деца гледат
  • #3
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Иво ( преди 7 месеца )
    Не препоръчвам на такива майстори да постъпват така с мен,защото след ще трябва доста да се изръсят при стоматолога след като ги изпишат от лицево-челюстна хирургия.
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Тончо ( преди 7 месеца )
    Отдолу се гледа да не е изпуснал някой Ел мотор от шмиргела
  • #1
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Вин ( преди 7 месеца )
    Смяна на акумулатора, възли и агрегати за които има "поръчка", също е в репертоара на "майсторите"! Особено ако клиентът е жена или явно отдалечен от техниката!